Aktywne Wpisy
xeacaex +77
Wczoraj wieczorem prawie zginąłem ‚na Sebastiana’ na krajowej 7 na wysokości jakiejś wiochy przed Kielcami. Chciałem wyprzedzić ciężarówkę, ale widziałem auto w lusterku które strasznie z----------o, pewnie lekko z 250 km/h, więc poczekałem. Gdy wyjechałem na lewy pas to ‚magicznie’ ukazało się drugie które ledwo co wyhamowało (oczywiście BMW). Nie wiem, może to moja wina, bo nie sprawdziłem lusterka pierdyliard razy, ale wiem jedno - rzygam już jazdą autem po Polsce. Na
Idziesz z rana do roboty. Ale najpierw na chwilę wbijasz do żabki, by kupić 2 najtańsze energetyki i cienkie fajki.
Przy rozdzielni prądu widzisz taką Dodę, która pyta czy pożyczysz jej dychę do piątku.
Co robisz?
#pytanie
Przy rozdzielni prądu widzisz taką Dodę, która pyta czy pożyczysz jej dychę do piątku.
Co robisz?
#pytanie
#patologiazmiasta
A swoją drogą, to od kiedy mam alusy kupuję śruby zabezpieczające, 100zł a jaki spokój. Może doradź sąsiadce na przyszłość :D
@kuncfot: zmartwię cię, te śruby "zabezpieczające" nie opóźnią kradzieży nawet o minutę :(
bardzo za to opóźnią odkręcenie koła w sytuacji awaryjnej gdy nie wiesz gdzie odłożyłeś klucz do blokady
Koledzy z bałut rozumiem? xD
A na poważnie, nie słyszałem, aby ktoś narzekał na brak skuteczności tych śrub. Wolę je mieć, niż nie mieć. Dziękuję za cenne uwagi.
@kuncfot: nie wiem jak inni koledzy, ale ten kolega kiedyś zgubił taki klucz i mu odkręcili w wulkanizacji w takim samym czasie jak zwykłe XD
weź temat zwyczajnie na logikę :) to nie jest tak, że chłopaki jeżdżą po parkingach w nocy i 'o te są fajne bieremy'.
konkretne biorą żeby się sprzedały, często na zamówienie :)
Prowadzicie jakieś statystyki: ile było zamówień na felgi, ile było zrealizowanych a ile nie, bo były zabezpieczenia i nie chcieli hałasować pod blokiem?
Rozumiem, że jesteście zabezpieczeniowo sceptyczni i w drzwiach wejściowych też nie macie zamków? Widziałem na youtubie film jak w chwilę wyłamać zamek ...
chyba, że śruba i nasadka jest custom made i posiadasz jedyny egzemplarz to zwracam honor ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kuncfot: a kto tak napisał? kto mówił że mam jakiś problem? xD
sam mam śruby zabezpieczające na aucie, po prostu nie dają mi one:
@kuncfot:
Przecież odkręcenie tych super-śrub jest tak samo ciche jak zwykłych.
Ok wracamy do tematu zamków w drzwiach wejściowych do mieszkania. To jak używacie? Przecież to chwila moment.
@kuncfot:
Używam "trochę lepszych" (nie super-duper, wkładka za 100 pln), aby ubezpieczyciel się nie przyczepił w razie włamania.
Ale wiem że to nic nie daje - sąsiedzi w bloku mieli drzwi antywłamaniowe, to włamywacz wszedł w czasie gdy byłem w domu i nic nie usłyszałem nawet.
@amath: złodzieje nie chodzą z nasadkami xDDD tam ktoś wyżej napisał jak się to rozwierca i tyle, nikt ci nie bedzie dopasowywał nasadek na robocie
może też za bardzo analitycznie podchodzę do tematu, ja bym sobie dzień wcześniej looknął co jest 5 i przyjechał z gotowym zestawem i cyk :D