Wpis z mikrobloga

A swoją drogą, to od kiedy mam alusy kupuję śruby zabezpieczające, 100zł a jaki spokój

@kuncfot: zmartwię cię, te śruby "zabezpieczające" nie opóźnią kradzieży nawet o minutę :(

bardzo za to opóźnią odkręcenie koła w sytuacji awaryjnej gdy nie wiesz gdzie odłożyłeś klucz do blokady
  • Odpowiedz
@kuncfot: xD na pewno ci co robią felgi wcale nie mają dostępu do tych nasadek i na pewno wcale nie mają kompletu w torbie jak idą na robotę :)
  • Odpowiedz
@xardas_pl: @saul: @amath: nie wiem, jak to w praktyce wygląda, widzę, że macie doświadczenie ;p
Koledzy z bałut rozumiem? xD

A na poważnie, nie słyszałem, aby ktoś narzekał na brak skuteczności tych śrub. Wolę je mieć, niż nie mieć. Dziękuję za cenne uwagi.
  • Odpowiedz
@kuncfot: pewnie, że z Bałut ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale katalizatory wyciąłem sobie sam ( ͡° ͜ʖ ͡°)

weź temat zwyczajnie na logikę :) to nie jest tak, że chłopaki jeżdżą po parkingach w nocy i 'o te są fajne bieremy'.
konkretne biorą żeby się sprzedały, często na zamówienie :)
  • Odpowiedz
@xardas_pl: @amath: ale z czym Wy macie problem? 100zł na śrub żałujecie?
Prowadzicie jakieś statystyki: ile było zamówień na felgi, ile było zrealizowanych a ile nie, bo były zabezpieczenia i nie chcieli hałasować pod blokiem?

Rozumiem, że jesteście zabezpieczeniowo sceptyczni i w drzwiach wejściowych też nie macie zamków? Widziałem na youtubie film jak w chwilę wyłamać zamek ...
  • Odpowiedz
@kuncfot: gościu to Twoja stówa, jeśli ci pomaga to spoko xD ja tylko zwracam uwagę, że to nie jest żadne zabezpieczenie i skoro Ty masz nasadkę pozwalającą tą śrubę odkręcić, to gwarantuję że złodzieje również ją mają, może nawet w tym samym sklepie kupili xD

chyba, że śruba i nasadka jest custom made i posiadasz jedyny egzemplarz to zwracam honor ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
ale z czym Wy macie problem? 100zł na śrub żałujecie?

@kuncfot: a kto tak napisał? kto mówił że mam jakiś problem? xD
sam mam śruby zabezpieczające na aucie, po prostu nie dają mi one:

a
  • Odpowiedz
@deryt: ktoś tu wspominał o wierceniu ...

Ok wracamy do tematu zamków w drzwiach wejściowych do mieszkania. To jak używacie? Przecież to chwila moment.
  • Odpowiedz
To jak używacie? Przecież to chwila moment.

@kuncfot:
Używam "trochę lepszych" (nie super-duper, wkładka za 100 pln), aby ubezpieczyciel się nie przyczepił w razie włamania.
Ale wiem że to nic nie daje - sąsiedzi w bloku mieli drzwi antywłamaniowe, to włamywacz wszedł w czasie gdy byłem w domu i nic nie usłyszałem nawet.
  • Odpowiedz
skoro Ty masz nasadkę pozwalającą tą śrubę odkręcić, to gwarantuję że złodzieje również ją mają

@amath: złodzieje nie chodzą z nasadkami xDDD tam ktoś wyżej napisał jak się to rozwierca i tyle, nikt ci nie bedzie dopasowywał nasadek na robocie
  • Odpowiedz
@justkilling: nie wiem nie kradnę felg :D opcja z rozwiercaniem brzmi sensownie w zasadzie, mam nawet takie wykrętaki ( bo tak to się nazywa ) w garażu :D

może też za bardzo analitycznie podchodzę do tematu, ja bym sobie dzień wcześniej looknął co jest 5 i przyjechał z gotowym zestawem i cyk :D
  • Odpowiedz