Wpis z mikrobloga

• 956
Czemu praca trwa aż 8 godzin... Pół życia marnuje w robocie. Jestem po urlopie i uświadomiłem sobie ile rzeczy udało mi się zrobić przez te dwa tygodnie, a teraz wrócę do pracy i tylko czekanie do piątku by mieć chwilę dla siebie... #pracbaza #praca
  • 122
  • Odpowiedz
@LZBNZ a wystarczyło zostać pilotem i przynajmniej miałbyś na start 30k do rączki darmowe mieszkanie z rachunkami i żyjcie jak w bajce. Plus o wiele więcej urlopu niż w Polsce. Polecam wyjazd z kraju
  • Odpowiedz
@LZBNZ: Musisz pogodzic sie z tym a po pracy byc zdyscyplinowanym na tyle, aby zajmowac sie hobby, rodzina itp. i miec wytchnienie albo znalezc prace ktora Cie nie bedzie wypalac i ktora lubisz w pewnym sensie, a wtedy 8 godzin leci szybko i "bezbolesnie".

Pomysl, ze sporo osob ma gorzej, zarabia mniej, ma ciezsza prace, wiec ciesz sie z tego co masz lub staraj sie polepszyc po prostu.

Teraz i
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@LZBNZ: dlatego full HO albo hybryda. Odkąd pracuje zdalnie moje życie nabrało kolorów ;D (dziś siedzę w robicie bo raz na miesiąc się trzeba pojawić)
  • Odpowiedz
@porterhouse: u mnie w okolicy brakuje takich ofert, w sumie to nie ma ich w ogóle. Pracowaliśmy zdalnie rok temu w pandemię przez miesiąc ale szef stwierdził ze "to nieefektywne" XD
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@LZBNZ: ja na HO tak na fulla siedzę od kwietnia, srednii 2-3x w miesiącu jestem w biurze. Zresztą podpisywałem niedawno nową umowę i moim wsrunkiemy było HO/hybryda. #!$%@? :D są ludzie co na HO siedzą od 1.5 roku (od marca 2020). Ja się pokazuje w biruze raz na tydzień/dwa żeby nie było, a tak to #!$%@? xd
  • Odpowiedz
@LZBNZ: sto lat temu większość ludzi nie miała prądu na chacie. Dzisiaj każdy ma w kieszeni komputer, dzięki któremu może przesłać momentalnie wiadomość na drugi koniec świata. Technologia poszła do przodu, efektywność poszła do przodu, ale od 100 lat #!$%@? dalej po 8h xd
  • Odpowiedz