Wpis z mikrobloga

• 956
Czemu praca trwa aż 8 godzin... Pół życia marnuje w robocie. Jestem po urlopie i uświadomiłem sobie ile rzeczy udało mi się zrobić przez te dwa tygodnie, a teraz wrócę do pracy i tylko czekanie do piątku by mieć chwilę dla siebie... #pracbaza #praca
  • 122
  • Odpowiedz
@LZBNZ: Dlatego że podczas rewolucji przemysłowej tak ktoś wymyślił a dokładniej:
W 1919 Międzynarodowa Konferencja Pracy uchwaliła konwencję, zwaną od miejsca obrad waszyngtońską, ustanawiającą jako normę międzynarodową 8-godzinny dzień i 48-godzinny tydzień pracy.
  • Odpowiedz
@Antybristler: tyle że żeby spać nie musisz dojeżdżać. Czas pracy 8h + dojazdy zwykle 1h-2h dziennie to jest 10h + 8h snu zostaje 6h w tym czasie przygotowujesz sobie jedzenie ogarniasz sprawy i zostaje ci raptem 2-4h w zależności od dnia.
  • Odpowiedz
@LZBNZ: tez o tym ostatnio myslalem. prawdziwe bogactwo to jest wlasnie bycie panem swojego czasu. serio czasami przestaje sie dziwic, ze czesc ludzi wybiera bezdomnosc i biede zamiast pracy xD gdybym nie mial zadnych kwalifikacji i musial pracowac za minimalna to tez chyba bym wolal byc kloszardem. ten wolny czas to jest jedyne czego zazdrosze prawdziwie bogatym ludziom, samochody, laski hotele itd to jest nic w porownaniu do tej wolnosci.
  • Odpowiedz
@LZBNZ: Mi praca zdalna odblokowała tyle godzin w skali tygodnia, że to jest aż nieprawdopodobne. Polecam wybór takiej pracki. Albo chociaż z opcją kilka dni biuro, reszta dom
  • Odpowiedz
@LZBNZ mam ostatnio kryzys tym spowodowany, dodaj wlasnie dojazdy, zakupy, ugotowanie i jak mieć czas i siły na jakąś siłownię, spacer, spotkanie ze znajomymi xD docelowo zamierzam mieć za kilka lat własną DG, ale wtedy zapie&dala się pewnie jeszcze więcej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@LZBNZ: dlatego uważam że system w którym żyjemy, to niewolnictwo świat poszedł do przodu a człowiek więcej spędza czasu w pracy niż na życiu. Zajmujemy się jakimś lgbt, ideologicznymi pierdami, lub nic nie znaczącymi rzeczami a do poprawy komfortu życia prawo się nie zmienia.

@lizak21: Ja mam wlasnie taka teorię spiskową, że politycy i korporacje celowo pchają nas w takie zastępcze tematy.
  • Odpowiedz
@LZBNZ: mam kolegę w pracy, który pracę zaczyna o 6 i kończy o 14, wszyscy bardzo zdziwieni, ale ma to sens.
Biurowa, zdalna, w korpo. Jego szefowa ma #!$%@? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 25
@LZBNZ: 6h dziennie to optymalnie, więcej to walenie w #!$%@? i marnowanie czasu. A z tych 6 to i tak jest max 4 prawdziwej pracy.
  • Odpowiedz
8 godzin ale nie na budowie,10 plus dojazd to jakieś 12-13 dziennie,nie zyjesz,wegetujesz,niestety człowiek jest na tyle niedoj....y że ciągle szuka plusów i marnuje własne życie
  • Odpowiedz
@arcypatelniagrozy: z niektorymi wykopkami tutaj to jak z programowaniem, nie rozpisze sie wszystkiego co to joty i juz konsola bledy wywala xd gdzie napisalam ze kobiety, w dzisiejszych czasach, nie moga sie rozwijac zawodowo? Nie beda mogly gdyby wrocil dawny model i ponownie zajmowaly sie wylacznie domem

@revente: media tez byly tansze, agd kupowalo sie raz na 20 lat, gdybysmy chcieli jako ludzkosc, a raczej jako pan biznesmen
  • Odpowiedz