Aktywne Wpisy

Linnior88 +104
W tym roku przez wiochę moich rodziców znowu będzie szła pielgrzymka warszawska będą mi znowu obsikiwac płot i tuje
Albo załatwiać się pod oknem jakby nie można było poprosić o wejście do toalietki, jest tam odświeżacz o zapachu lasu oraz papier marki Regina to tra dupę w ta trawę
Nawet kostkę do kibla nowa założę ale nie chodźcie mi pod dom gdzie ja widzę wasze gole przydatki
TAK WIDAC WAS ZWIERZAKI
#
Albo załatwiać się pod oknem jakby nie można było poprosić o wejście do toalietki, jest tam odświeżacz o zapachu lasu oraz papier marki Regina to tra dupę w ta trawę
Nawet kostkę do kibla nowa założę ale nie chodźcie mi pod dom gdzie ja widzę wasze gole przydatki
TAK WIDAC WAS ZWIERZAKI
#

vojteknowak +21

To jest pierwszy rok, w którym nie czeka mnie dalszy szczebel edukacji. W tym roku obroniłem mgr i tak naprawdę zakończyłem etap młodości. Magisterkę robiłem już zaocznie, żeby pracować już na etat, bo w mojej branży dyplom to tak naprawdę uzupełnienie i wpis do CV (Handel,Marketing). I już wtedy czułem się starzej. W tym roku jeden mój kolega się oświadczył, drugi zapłodnił swoją dziewczynę, rok wcześniej zrobił to inny. Obecnie z mojej "ekipy" zostały z dwie osoby, które jeszcze są młode duchem.
Dopada mnie mocno #nostalgia ,kiedy widzę osoby w wieku #licbaza. Pamiętam końcówkę sierpnia sprzed lat. Jakaś wakacyjna znajomość, burza hormonów, ciekawość, kto przyjdzie do mojej szkoły. Człowiek niby nie chciał zaczynać roku szkolnego ,ale czuł pewną ekscytację.
W tym roku kończę 25 lat. Chciałbym cofnąć się na chwilę do tego momentu, gdzie siedzę sobie nad rzeczką z ziomkami, piszę z jakąś laską godzinami na messengerze, która wybrała moje Liceum, potem śmigam korytarzem w szkole i oglądam się na boki, a tak w ogóle to trzeba dziś dobiec na szybszy autobus, żeby zdążyć na trening, bo z---------m na nie 4x w tygodniu i chcę coś wywalczyć na mistrzostwach.
A tymczasem jutro idę do pracy, w której obowiązuje mnie dress code i sztywniacki styl. Muszę dziś jeszcze posprzątać w mojej klitce 35m2, zrobić jedzenie na jutro do pracy. Do tego trzeba uważać, żeby nie pożreć się z dziewczyną, z którą jestem prawie 4 lata w związku, bo znowu się w-----e. A od września czekają mnie jeszcze kursy, szkolenia, nauka języka, do czego muszę się ostro przyłożyć, bo nie dostanę 4 na szynach od Pani Zosi, bo ściągnąłem dwa zadania od kumpla z ławki...
I nie uważam, że życie złe czy ciężkie, bo można zrobić dużo, osiągnąć, zobaczyć, przeżyć, ale jednak lata bycia gówniarzem są najpiękniejsze.
#przemyslenia #niebieskiepaski #zalesie #rozowepaski #studbaza
Komentarz usunięty przez autora
Po 30 pewnie zmienię się już mocno i nie będę jakoś szczególnie o tym rozmyślać, będę mieć inne cele, wspomnienia etc, ale teraz czas na mały kryzys wieku dojrzałego
@SZCZURWA: Nie, no. Jakby był rudy, to bym nie tęsknił za młodymi latami, bo tylko by mi d----------i ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Sok_Mandarynkowy: a potem:
@Sok_Mandarynkowy: ( ಠ_ಠ)