Wpis z mikrobloga

@czasnawykopki: Kilka razy dostałem już po majtach (zjazd o ponad 10%) na bankach i naprawdę zaczynam się na poważnie zastanawiać czy wyjść. Wczoraj czytałem wszystko co się da i wychodzi na to tak jak piszesz poznaniak, żeby trzymać. Szukam nadal argumentów za i przeciw.
  • Odpowiedz
@czasnawykopki: Nie lepiej ustawić zlecenie sprzedaży z limitem aktywacji tak z 10% poniżej obecnego kursu i adekwatnie podnosić limit aktywacji co jakiś czas jeśli kurs będzie rósł?
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@czasnawykopki: banki z perspektywa na wzrosty w kontekscie nieuchronnej podwyzki stop (wzrost rentownosci) oraz mieszkania bez wkladu (kolejny bodziec prokredytowy, a akcja kredytowa troche przygasa). Zagrozenia? Rosnace pozwy frankowe plus ryzyko kryzysu, co przelozy sie na mniejsza splate kredytow. Pierwsze realne (banki dokonuja juz stosownych odpisow). Drugie? Sam nie wiem
  • Odpowiedz
@czasnawykopki: Ja tam póki sprawy frankowe się nie rozwiążą (np. poprzez orzeczenie SN) bym się banków nie tykał. Póki co bardzo ostrożnie (mało) stworzyły one rezerw pod unieważnione kredyty. Liczba wytaczanych spraw rośnie, sądy już przestają czekać na orzeczenie SN, linia orzecznicza się w miarę stabilizuje i nie jest ona dla banków korzystna. Dużo ryzyk, a szans poza tym, że kiedyś będą podniesione stopy nie widać.
  • Odpowiedz