Wpis z mikrobloga

Dam taki protip na autostrade:

Jak jedziecie na prawym pasie 120 km/h i zblizacie sie do TIRa, a na lewym w oddali widzicie zblizajacy sie samochod to macie 2 rzeczy do wyboru:

1) Docisnac gaz i wyprzedzic sprawniej TIRa, nastepnie zjechac na prawy i odpuscic gaz do swojej stalej predkosci
2) Odpuscic gaz (moze nawet troche przyhamowac) i poczekac az ten z lewej przejedzie

czego NIE robic:
Wyjechac z wasza predkoscia na lewy pas i przyblokowac goscia jadacego 140+

PS: to ze przyspieszycie na chwile te 20-30 km/h nic Wam nie zaszkodzi, a nawet przeciwnie - szybciej wykonany manewr moze wszystkim pomoc

#protip #samochody #logikarozowychpaskow
  • 376
  • Odpowiedz
Jednakże widzę, że chętnie chwalisz się ganianiem po krętych drogach, także nie rozumiem, na jakie szczyty hipokryzji chcesz się wspinać?

@ciuplowski:
Przeciez mieszcze sie legalnych limitach predkosci (a zdzwilbys sie na jakich drogach w uk potrafi byc 60mph, zakrety takie ze mozna wywrocic vana przy 30tce), zgodnie z moimi umiejetnosciami, mozliwosciami samochodu i warunkami panujacymi na drodze. W czym problem?( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Makak87: w tym problem że #!$%@? się nie na swój Pas. To jest wymuszenie pierwszeństwa jeśli osoba za tobą musi hamować. To ekwiwalent przejazdu przez skrzyżowanie bez ustąpienia pierwszeństwa, zignorowania znaku ustąp. Jutro jadę w trasę ciekaw jestem ile Januszy jak ty wyłapie
  • Odpowiedz
@KarmelowyJeremiasz: Wymuszenie najbardziej plusowanymi odpowiedziami w komentarzach. xD Wykop w pigułce. Nawet jak jadący lewym pasem przekracza dozwoloną prędkość, to jest to nadal wymuszenie. Oboje dostaną mandat w przypadku kontroli. ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@KarmelowyJeremiasz
Wracałem ostatnio i miałem takie same rozkminy. Oczywiście najbardziej plusuja ludzie że to Ty masz zwolnić. Niestety, większość wykopu to ludzie którzy jeszcze się uczą i nie wiedzą co to jazda w jedną stronę 300km co weekend. A spośród tych nie wielu ma auto co bez zadyszki 140 pojedzie a jak jedzie jednak tyle to huk w aucie nie pozwala mu nawet myśli własnych usłyszeć dlatego Cię nie zrozumieją. Ja
  • Odpowiedz
  • 2
@KarmelowyJeremiasz: z mojego doświadczenia to często faceci mnie blokowali i wyjeżdżali w ostatnim momencie. Jak już łaskawie zjechał później na prawy, to później starał się mnie prześcignąć. Przecież jak to tak, kobieta w małym aucie jedzie szybciej niż typ w bmw?
Poza tym, jeśli widzę, że ktoś daje migacz, że chce sobie minąć tira, to ja zwalniam i daje mu czas. Skoro to ja jadę szybciej niż powinnam, to nic
  • Odpowiedz
@Makak87: w tym problem że #!$%@? się nie na swój Pas. To jest wymuszenie pierwszeństwa jeśli osoba za tobą musi hamować. To ekwiwalent przejazdu przez skrzyżowanie bez ustąpienia pierwszeństwa, zignorowania znaku ustąp. Jutro jadę w trasę ciekaw jestem ile Januszy jak ty wyłapie

@TymRazemNieBedeBordo:
Przewin w gore. Czym innym jest bezposrednie wbicie sie komus przed maske a czym innym jest plynne wyprzedzanie z predkoscia 120. Pierwsze bede tepic,
  • Odpowiedz
@ZjadlbymSerdelka: Jeszcze jak duży ruch jest to takie wyhamowywanie innych jest idealnym momentem do powstawania korków na autostradzie. Każdy po kolei musi wyhamować a ten co ma pecha, będzie musiał na szarym końcu zatrzymać się do zera. Korek na A4 obok Krakowa gotowy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 10
@Makak87:

Jak ktos cisnie 140+ to sie to nazywa przekroczenie predkosci. I za to powinny byc punkty i mandat.

No i są xD. Za prędkość.
Ty natomiast dostajesz 250 pln i 5 punktów za wymuszenie. No i oczywiście ból dupy, bo wykopki-kapelusznicy pisali, że im kuśka staje jak zajadą "#!$%@?" i wtedy są wygrani, a tutaj taki zonk xD
I sprobuj nie ''wymusic pierwszenstwa'' na husarzu ktory pogina 180 lewym
  • Odpowiedz
fajen te bajty na wykopie bo można sobie odsiać dałnów którzy nie potrafią jeździć po ulicach

i dwa plusowane komentarze o zajeżdżaniu drogi i wymuszaniu - ludzie obyście nigdy nie spowodowali wypadku takimi idiotycznymi zachowaniami...
  • Odpowiedz
  • 7
@JoannitaPL: Przecież na wypoku każdy jest święty- jak dostanie ograniczenie z dupy 40 w niezabudowanym, to będzie jechał tyle do usranej śmierci xD i nawet się nie zastanowi czemu czy to w ogóle sensowne.
@KarmelowyJeremiasz: piękny kij w mrowisko kapeluszników i januszków, które powyżej 120 widzą tylko wir w baku swojego gruza xD. I jeszcze to szczekanie, że on wyjeżdża i niemalże MA PIERWSZEŃSTWO I TY MASZ ZWOLNIĆ
  • Odpowiedz
@KarmelowyJeremiasz: zajebiście, mogę przyspieszyć i wbić się na lewy, ale jak mam to zrobić, kiedy na lewym wszyscy siedzą sobie na zderzakach. Jak widzisz taka sytuację, to sam odpuść gaz i zrób miejsce, a nie prowokuj niebezpiecznych sytuacji pod tytułem **wbijanie się pomiędzy dwa auta niezachowujące bezpiecznego dystansu.
Doda gazu, wbije Ci przed zderzak na lewy, gość przede mną przyhamuje i mamy piękny dzwon, a nawet kilkanaście
  • Odpowiedz