Aktywne Wpisy
glider05 +994
Plusik dla 20 kotka, nikt nie pulsuje 20-łatki. 3 lata temu słodzinka zgarnęła kilka plusów. Za 3 lata już się pewnie nie spotkamy (ꖘ‸ꖘ)
#pokazkota
#pokazkota
Juliusz-Banioski +78
#mecz
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Jak jedziecie na prawym pasie 120 km/h i zblizacie sie do TIRa, a na lewym w oddali widzicie zblizajacy sie samochod to macie 2 rzeczy do wyboru:
1) Docisnac gaz i wyprzedzic sprawniej TIRa, nastepnie zjechac na prawy i odpuscic gaz do swojej stalej predkosci
2) Odpuscic gaz (moze nawet troche przyhamowac) i poczekac az ten z lewej przejedzie
czego NIE robic:
Wyjechac z wasza predkoscia na lewy pas i przyblokowac goscia jadacego 140+
PS: to ze przyspieszycie na chwile te 20-30 km/h nic Wam nie zaszkodzi, a nawet przeciwnie - szybciej wykonany manewr moze wszystkim pomoc
#protip #samochody #logikarozowychpaskow
To tak wg Ciebie. Pamietaj ze wg vikopkow zmiana predkosci o 10-20% na dystansie kilkuset metrow takim wlasnie wymuszeniem jest. Zrobilem dzis troche za kolkiem, po miescie po wiochach, po autostradach. Takich ''wymuszen'' to mi ludzie zrobile z 50 lekko. Ruchem drogowym sie to nazywa.
Edit.
No i nie będę oszukiwał, przyspieszam na lewym pasie, żeby skończyć jak najszybciej manewr wyprzedzania. Może dlatego nikt mnie nie pogania długimi :(
@Piotszak: trochę przeinaczasz. Zakładać należy, że ogół kierowców stosuje się do zasad PoRD, a nieliczni mogą coś o---------ć. To po pierwsze.
Po drugie, jeśli kierowca jadący
@Kaczuszkaa:
No i jak tak samo. Jak mi ktos w gruzie/vanie/ciagnac przyczepke wrzuca na autostradzie kierunek, to zrzucam noge z gazu, blyskam i puszczam. Nie wiem
Komentarz usunięty przez autora
@kodishu:
Blad logiczny,
gdzie tu masz
proszę, nie siadajcie już za kółko
@Kaczuszkaa:
I znowu. Mowimy o bezczelnym w------u sie komus pod kola czy moze o zmianie pasa ktora powoduje ze bedacy na lewym pasie pojazd musi na przestrzeni kilkuset metrow wytracic jakies 20% predkosci?
IMHO wykroczenie to to nie jest. Tak jak nie jest wymuszeniem wlaczajacy sie do ruchu samochod ktory przyspieszajac do 50km/h spowodowal ze na przestrzeni 100 metrow wytracilem ok
@kodishu:
No widzisz. A OP i reszta januszerki to sie domaga zeby na lewym pasie PRZYSPIESZAC majac jakiego ulana na tylnym zderzaku. Brak wyzej wymienionego to uwaga:
-brak troski o