Wpis z mikrobloga

@smutny_przerebel: Oczywiście, że miało. Narracja była taka, że nie oplacało się przypuszczać znajomych z niskim fee.

Samo PoS nic nie przynosi w tej kwestii, bo niby jak? PoS nie ma nic do fee ani przepustowości sieci
  • Odpowiedz
@fervi: jasne.

London nie rozwiąże największych problemów Ethereum

Warto jednak mieć na uwadze, że poprawka EIP-1559 nie ma na celu zwiększenia skalowalności i przepustowości sieci Ethereum, czyli największych bolączek sieci. Hard fork sam w sobie najprawdopodobniej nie doprowadzi również do istotnego obniżenia przeciętnych prowizji transakcyjnych, z pewnością jednak przyczyni się do niższej zmienności cen Gasu.
  • Odpowiedz
@UczesanyPedryl: ale są też rzeczy nowe, jak deflacyjność, tylko czy przy takim fee to będzie miało znaczenie jak ludzie to przemyślą, zobaczymy. Teraz jest dobry czas, żeby Matic dał o sobie znać, mam nadzieję, że część eterowców się obrazi za eip i napompuje matica
  • Odpowiedz
@Cedru: Ogólnie chodzi o to, że Etherowcy uznali, że w ten sposób zmniejszą opłaty i zarazem zarobią. By używać Etherów potrzebujesz ETH, a tego może brakować, a to powinno wydupić cenę w kosmos.

Nie wiem. Dla mnie to głupota, ale ETH musi coś zrobić z gigantycznymi oplatami, bo ludzie przechodzą do konkurencji. ETH nie ma ludzi "nerdów", którzy będą promować go za wszelką cenę i rozwijać. To po prostu zbieranina
  • Odpowiedz
@fervi: tylko, że nawet na chłopski rozum, teoretycznie, jeżeli fee spadnie z 4 gwei do 2 gwei, a gwei to odsetek ceny ETH, jak cena ETH wzrosnie 10krotnie to cena za transfer wzrośnie mimo tego obniżenia fee pięciokrotnie. Nie wiem kto to wymysłał, ale chłopa by zapytał to by im ten nonsens wyjaśnił.
  • Odpowiedz
  • 0
@elementarz1 podłączam się do pytania i dziękuję za odpowiedzi powyżej.

@fervi @UczesanyPedryl @banciur
Powiem wam, że byłem spokojniejszy, gdy BTC sięgało 30/33k. Teraz skoki o 5k z dnia na dzień mnie po prostu w----i@ją xD nie mogę wyciągnąć żadnych wniosków ani z newsów ani z analizy technicznej. Nie wiem czy na prawdę najbliższy cel btc to przebić głowa mur pt okolice 43/45k czy to szopka pod ethereum...
Nie
  • Odpowiedz
@elementarz1: No cóż, nie mnie to oceniać. Dla mnie pompowanie nie na zasadzie rozwoju, a na zasadzie ograniczenia popytu jest skrajnie głupie. Czy gdybyś nie mógł kupić coli i jej cena zamiast 5zł wyniosła 50 to byś kupował czy przeszedł na substytut?
  • Odpowiedz
@elementarz1: Można i tak - ja np. po kochanym wzroście cen na napoje zacząłem eksperymentować i biorę tańszą colę z biedronki i ją tuninguje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz