Aktywne Wpisy
Iudex +432
I'm out. Wrzuciłem wczoraj zdjęcie pięknej kamienicy we #wroclaw, której mur pobazgrano sprayem i post został skasowany przez moderację. Mam wrażenie, że ktoś tu nawet nie rozumie własnego regulaminu. Napisałem co sądzę o takich ludziach, a post poleciał ponieważ zdaniem moderacji jest to "atak personalny".
Po mojemu atak personalny dotyczy KONKRETNEJ osoby. Jeśli moderator wie jaka osoba odpowiada za ten napis na murze, to chętnie się dowiem. A jeśli
Po mojemu atak personalny dotyczy KONKRETNEJ osoby. Jeśli moderator wie jaka osoba odpowiada za ten napis na murze, to chętnie się dowiem. A jeśli
maxciekpl +748
Jakieś możliwości rozwoju/benefity pozapłacowe?
#programista15k #pracait #it #praca
@Sefton: to jeszcze kwestia konfigu - w jirze np można zarówno mieć ustawione zarządzanie kolejnością ręcznie jak i tymi 3-5 priorytetami w polu US "priority"
@Sefton: Jasne. Na jakim sofcie pracujesz? Jira ma coś takiego jak linked issues
Ale jeżeli tego nie ma to jak dla mnie powód jest prosty - nigdy nie wiesz czy zamkniesz sprint (chyba, że bierzesz tylko rzeczy na 10%...)
@Sefton: tak, dlatego u nas kolejność jest cel sprintu>taski high>taski medium>taski low i to jest ważne.
No nic, różne procesy i potrzeby,
@maur: u mnie chyba podobnie o ile dobrze Cię rozumiem. Ale zawsze pomiędzy np. "high" mamy priorytet który jest "bardziej high". Jak masz dwa PBI, z czego jeden zamyka całą funkcjonalność a drugi nie to ten pierwszy teoretycznie jest wyżej
a wątek zależności mamy rozwiązany używając "linked issues". W przypadku taska zamykającego/spinającego całą nową funkcjonalność to jest zrobiony i ma dodane x linked issues typu "blocked by"
inna sytuacja - jeśli task wyniknął ze spike to ma przypiętego spike jako "is caused by" czy "relates"