Aktywne Wpisy

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Gacek_ +81
Właśnie wrzuciłem 15kg kołdrę obciążeniową do pralki na wirowanie na najmniejsze obroty xD więcej info po 17
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Myślę o pójściu na studia prawnicze czytając np. wykop czy inne strony przeważają opinie że są to zmarnowane lata, potem zarabia się naprawdę mało i bez rodziny w zawodzie/znajomości nie da się dojść do komfortowych zarobków.
Nie przeszkadza mi to że przez studia czy na aplikacji bym biedował, ale chciałbym w przyszłości po wielu latach wysiłku móc pracować w zawodzie za więcej niż średnią krajową.
Czy naprawdę po skończeniu UW czy UJ i aplikacji jedyne co czeka to marne zarobki w dosyć stresującej pracy i to jeśli uda się ją znaleźć?
Jestem obecnie na jednym z kierunków ekonomicznych i myślę nad zaczęciem prawa bo wydaje mi się że otwiera drogę do bardziej szanowanych/dochodowych zawodów, ale jednak klepacz excela w korpo to jendak lepsza praca niż pracownik mcdonalda, nie rzucałbym obecnego kierunku tylko przeszedł z nim na tryb niestacjonarny, ale wtedy i tak raczej nie byłbym raczej w stanie szukać pracy w tej dziedzinie z powodu studiów prawniczych i prawdopodobnie te studia z finansów okazały by się nieprzydatne.
Czy naprawdę po prawie bez znajomości jest taka tragedia(ogólnie, nie w porównaniu do informatyka czy lekarza bo wiadomo że w tych zawodach problemów nie ma z zarobkami)?
#studia #studbaza #prawo #matura
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #610492562cf3e1000bf57291
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Wesprzyj projekt
natomiast zupełnie się nie zgadzam z opinią, że własna dg nie zaburza work-life balance. wręcz przeciwnie. na etacie jest swoboda i bajlando, na dg nie ma o tym mowy.
Poza tym nie napisałem nigdzie, że się znam. Napisałem co mi się wydaje, bo jednak ostatnio z notariuszami mam do czynienia i wiem ile kasy się u nich zostawia. Napisałem też, że wiem iż coraz więcej ludzi jest w zawodzie co w dorozumieniu oznacza, że też może