Aktywne Wpisy

choochoomotherfucker +424
Nie do końca rozumiem hejt na użytkowanie SM42 z węglarkami w mieście jako osobówki. Sama się takowymi nie poruszam, natomiast podobają mi się i widzę szereg plusów:
+ siedzisz wysoko, światła innych aut nie rażą tak mocno w nocy
+ doskonała widoczność na pół miasta
+ przestronne wnętrze, zmieści się rodzina, pies, rower, wózek, zakupy i pół osiedla
+ radzi sobie z krawężnikami, śniegiem i torami bez narzekania
+ charakterystyczny warkot i wstrząsy skutecznie wyciszają myśli i
+ siedzisz wysoko, światła innych aut nie rażą tak mocno w nocy
+ doskonała widoczność na pół miasta
+ przestronne wnętrze, zmieści się rodzina, pies, rower, wózek, zakupy i pół osiedla
+ radzi sobie z krawężnikami, śniegiem i torami bez narzekania
+ charakterystyczny warkot i wstrząsy skutecznie wyciszają myśli i
źródło: taxi4
Pobierz
HADESP2K +66
przysięgam już nigdy nie kupię głupich akcji, tylko etf i obligacje watykańskie 2137 letnie, ale daj mi wyjść panie oracle na zero #gielda
źródło: 1000022389
Pobierz

źródło: comment_1627498294FLcNlPkDFpHGaB7xy5YwEG.jpg
Pobierz@Copperhead: wyglada jakbys printowal zmienna typu tuple zamiast str:
a = ( '2021', "-", '7', '-', '2)
print
Komentarz usunięty przez moderatora
strftime. Stringi też można ładniej łączyć. Ogólnie nie jest źle ale zawsze można lepiej. 3maj się i rozwijaj się1. pozbądź się spacji z daty, poprzez join;
2. dodaj spację w wpisie liczby dni, po ":" ;
3. dodaj dzień tygodnia; jaki jest dziś i jaki to będzie w wyznaczonej dacie.
wtedy wszystko bedzie ładnie, ale to tylko moje zdanie.
@Copperhead: Muszę się ostro sprzeciwić tej poradzie od @Zazu . Kod masz pisać tak, żeby bez problemu można było go przeczytać. Jeśli nazwa funkcji dobrze oddaje przeznaczenie kawała kodu, to należy tak to napisać. Nie dostaje się premii uznaniowej za oszczędzanie znaków w pliku źródłowym.
Powiedzmy, że masz kod w którym używasz wzoru na obliczenie pola
Jeśli nazwa funkcji dobrze opisuje jej działanie, to nie potrzebuję zaglądać w jej bebechy. A poza tym żyjemy w 2021 roku i
https://docs.python.org/3/library/datetime.html
źródło: comment_1627555582HsztoWV42eiKklAHCSKVDe.jpg
Pobierztimei datetime i przeprowadzaj wszystkie manipulacje datami na nich.Komentarz usunięty przez autora