Aktywne Wpisy
thorgoth +530
Obejrzałem Łowców Skór, znakomity dokument od MAX (dawne HBO). Opowiada o procederze handlu informacjami o zgonach pacjentów przez załogi karetek pogotowia w Łodzi oraz o przypadkach gdy załoga karetki pomagała pacjentowi odejść z tego świata.
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
Miraski trzymajcie kciuki. 35 lat w bloku i dość :)
Czas pić kawę na własnym tarasie.
Czas pić kawę na własnym tarasie.
@Weretek: bakterie na marsie nie staną się człowiekiem więc nie trzeba ich chronić
@Weretek: Robisz fikołki jak typiary na marszu proaborto (jak chcesz mogę filmik znaleźć) zapytane kiedy zaczyna się według nich człowiek / dziecko, a kończy płód (wygodna nowomowa żeby nie mieć w nocy
@Weretek: no tak xD zrob fikołka
Komentarz usunięty przez autora
@Weretek: Bakteria zyje ale nie jest człowiekiem, plemnik zyje ale nie jest człowiekiem, to i to jest życiem w znaczeniu biologicznym, bo oba te organizmy zyją. Plemnik - gameta męska
Gameta - komórka
Komórka - najmniejsza strukturalna i funkcjonalna jednostka organizmów żywych zdolna do przeprowadzania wszystkich podstawowych procesów życiowych (takich jak przemiana materii, wzrost i rozmnażanie)
Bakteria - organizmy jednokomórkowe o prostej budowie
@ediz4: Płód to rozwijająca się zygota. Mam nadzieję że pomogłem.