Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@CoolJano: Jak możesz zabić komara w pokoju, to przecież też jest życie xDDD Dlaczego w ogóle proliferzy nie przejdą na weganizm skoro tak cenią sobie sam fakt, że coś żyje? xD
  • Odpowiedz
Gdzie k---a niby ktoś kwestionuje, że to po prawej to życie? Gdzie? Chyba jedynie w prawackich urojeniach i chorych fantazjach. Kwestionowane jest jedynie to, od którego momentu „zaczyna się” człowiek a nie życie. Ale pewnie taki manipulant jak ty i tak nie ogarnie różnicy.
  • Odpowiedz
samo wyznaczenie jak długo po połączeniu komórki jajowej z plemnikiem to życie staje się człowiekiem, oraz kiedy należy je chronić

@Weretek: bakterie na marsie nie staną się człowiekiem więc nie trzeba ich chronić
  • Odpowiedz
@CoolJano: Gdyby twoja religia(chociaż zapewne jesteś niewierzący i masz wywalone na gusła jak wszyscy z prawej strony XD, "nie jestem katolikiem ale..") nie wmówiła ci, że ten zlepek komórek to człowiek bo dusza, to pewnie miałbyś tak samo na to w------e jak reszta społeczeństwa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Albo nie rozumiesz po angielsku, albo nie rozumiesz istoty dylematu moralnego. Plemnik żyje, ale nie jest człowiekiem. Tak samo wyznaczenie jak długo po połączeniu komórki jajowej z plemnikiem to życie staje się człowiekiem, oraz kiedy należy je chronić.

@Weretek: Robisz fikołki jak typiary na marszu proaborto (jak chcesz mogę filmik znaleźć) zapytane kiedy zaczyna się według nich człowiek / dziecko, a kończy płód (wygodna nowomowa żeby nie mieć w nocy
  • Odpowiedz
@CoolJano: Dokładnie tak. Dlatego każdy mój ejakulat z plemnikami trafia do słoika z płynem zbliżonym do płynu owodniowego. Nie mam serca zostawiać moich plemników w kondomie czy w toalecie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Czill23 taaa.. A widziałeś świeżo urodzony płód kangura? Czy on potrafi sam przeżyć? Czy nowo narodzone dziecko potrafi jak ro mówisz -sam podtrzymać życie? Nie rób k---y z logiki bo się rzygać chce
  • Odpowiedz
Plemnik żyje, ale nie jest człowiekiem

@Weretek: Bakteria zyje ale nie jest człowiekiem, plemnik zyje ale nie jest człowiekiem, to i to jest życiem w znaczeniu biologicznym, bo oba te organizmy zyją. Plemnik - gameta męska
Gameta - komórka

Komórka - najmniejsza strukturalna i funkcjonalna jednostka organizmów żywych zdolna do przeprowadzania wszystkich podstawowych procesów życiowych (takich jak przemiana materii, wzrost i rozmnażanie)
Bakteria - organizmy jednokomórkowe o prostej budowie
  • Odpowiedz
  • 0
@Ravan Cuéllar skąd takie debilne wnioski, że płód nie czuje, nie myśli etc., Idąc tym tokiem rozumowania - kiedy następuje ten szacowny moment skoro ciąża rozwija się bezstopniowo( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@CoolJano Nikt normalny nie używa takich argumentów. Nie rozumiem dlaczego niektórzy się zajmują tym czy można płód uznać za człowieka czy nie, jak istotą problemu jest to czy usunięcie płodu jest moralne czy nie. Ja nie widzę tu nic złego z takiego powodu, że to życie nie jest zdolne do odczuwania, w tym bólu, więc w takim razie co jest tu niemoralnego? Nikt na tym nie cierpi, a w niektórych sytuacjach
  • Odpowiedz