Wczoraj jeździłem po mieście, po mojej prawej stronie zatrzymała się L-ka na skrzyżowaniu. Patrzę, a w środku siedzi dziewiętnastoletni chłopaczek, który miesiąc temu zatrudnił się jako kierowca do mojej restauracji. xDD Ogólnie ktoś nie dopilnował i nie sprawdził czy ma prawko, a jak go zapytałem czemu tak zrobił to powiedział, że w sumie chciał się doszkolić trochę przed egzaminem. #mindfuck #gastronomia i trochę #heheszki
@twoi_oyciec: no ja nie, ale wyobraź sobie że podobnie zatrudniają lekarza, albo inżyniera budowy mostów (niemal jak "złap mnie jeśli potrafisz" ( ͡°͜ʖ͡°)
@Poldek0000: No ale w it dopoki nie pracujesz na UoPie to w sumie do niczego im to niepotrzebne xD I trzeba sie cieszyc, bo ja akurat na UoP przechodze i z tymi dokumentami i formularzami to wiecej pieprzenia sie niz to warte.
@pi73r: w IT fajne jest to, że liczą się Twoje umiejętności, dopiero w HRach / pomoc biurowa / sprzątaczki / spotkałem się z załatwieniem posady rodzince/znajomkom...
@Poldek0000: Oj i w IT jest zalatwiane xD Sam mam seniora gamonia w biurze, co jest tu tylko po znajomosci, a sam slyszalem z pierwszej reki o przypadku kochanki managera :D
@volver021: mógł skłamać i powiedzieć że wziął godziny na doszkolenie się bo nie czuje się pewnie za kółkiem jak jedzi ( ͡°͜ʖ͡°) No ale i tak w końcu ktoś oo takim sygnake by spojrzał czy ma prawo jazdy No zatrudniający głąb, tylko pytanie czy świadomie czy nie tak zatrudnił
@volver021: robiłem kiedyś w pizzerii i w którymś momencie zatrudnił się inny koleś. Ja niedługo potem odszedłem, ale z dziewczynami z pizzerii miałem cały czas kontakt i po kilku miesiącach jedna mi mówi, że niezłe jaja były poprzedniego dnia. Przyszła jakaś klientka, zamówiła coś i zobaczyła tego drugiego kierowcę jak bierze od chłopaków kilka pudełek z pizzami i wychodzi na zaplecze. Zapytała więc kasjerkę czy to jest pracownik, ta odpowiedziała, że
@volver021: mam znajomego, który też poszedł do pracy na dostawcę, nie mając prawka. Potem na egzamin podjechał samochodem i po zdaniu też wsiadł w niego I sobie odjechał xd
@K-S- @bejt ale przecież przedsiębiorca przy dobrym managerze zarobi więcej i to dokładnie w znaczeniu większych zysków. Przedsiębiorca nie musi znać się na branży w której robi biznes, więc ma ludzi którzy się znają i mu ten biznes napędzają. A jeśli wywodzi się z branży, to i tak warto zatrudnić managera, który będzie miał inny punkt widzenia, inne pomysły i z całej puli opcji, będzie można wybrać optymalne dla danego przedsiębiorstwa, czy
@Andropov: z wpisu wynika, że op jest właścicielem restauracji. Więc jak miał komuś donieść? Sam sobie?
@WutkaBXL: odpowiadasz typowi , ktory nie potrafi ze zrozumieniem przeczytac krotkiej informacji , ale za to bedzie glosno krzyczal , ze tylko konfitury #!$%@? kolesi lamiacych prawo :D .. reszte sobie sam dopowiedz :D ha tfu na niego
Po 7 godzinach czekania na sorze przyjęli do szpitala mamę różowej po zawale ze znaczną niepełnosprawnością. Przestaje mnie dziwić popularność znachorów.
Ogólnie ktoś nie dopilnował i nie sprawdził czy ma prawko, a jak go zapytałem czemu tak zrobił to powiedział, że w sumie chciał się doszkolić trochę przed egzaminem. #mindfuck #gastronomia i trochę #heheszki
Daleko dojdzie.
No ale w it dopoki nie pracujesz na UoPie to w sumie do niczego im to niepotrzebne xD I trzeba sie cieszyc, bo ja akurat na UoP przechodze i z tymi dokumentami i formularzami to wiecej pieprzenia sie niz to warte.
Oj i w IT jest zalatwiane xD
Sam mam seniora gamonia w biurze, co jest tu tylko po znajomosci, a sam slyszalem z pierwszej reki o przypadku kochanki managera :D
@pi73r
W kazdej branzy masz ludzi,ktorzy swoje posady maja dzieki znajomosciom czy dupie.
Komentarz usunięty przez autora
No ale i tak w końcu ktoś oo takim sygnake by spojrzał czy ma prawo jazdy
No zatrudniający głąb, tylko pytanie czy świadomie czy nie tak zatrudnił
@WutkaBXL: odpowiadasz typowi , ktory nie potrafi ze zrozumieniem przeczytac krotkiej informacji , ale za to bedzie glosno krzyczal , ze tylko konfitury #!$%@? kolesi lamiacych prawo :D .. reszte sobie sam dopowiedz :D
ha tfu na niego