Wpis z mikrobloga

https://nerdheim.pl/post/lynch-pokazuje-magie-i-polityke-recenzja-ksiazki-republika-zlodziei/

Podsumowując, jest trochę gorzej, nie ukrywam, i to w warstwie fabularnej. Stonowanie z zagrożeniem i zabawa w „sterowaną” demokrację spowalniają tempo i niestety rzutuje to na postęp w lekturze. W żadnym wypadku bynajmniej nie jest to rzecz nudna, tylko odrobinę mniej ciekawa niż dotychczas. Może zabrakło ciekawszych pomysłów? Poza tym jednym mankamentem dalej zachowane zostały wszystkie te elementy, które stanowiły o wysokiej jakości cyklu. Jeśli przeczytaliście jego dwa poprzednie tomy, nie ma kompletnie żadnych przeciwwskazań, aby ten ominąć. Teraz pozostaje tylko czekać na następny, ale ciągłe przesuwanie daty premiery nie napawa optymizmem. Gdy tylko się pojawi, to na pewno będę o nim pisał.
Recenzja książki Republika złodziei
#ksiazki #ksiazka #czytajzwykopem #nerdheim
Nerdheim - https://nerdheim.pl/post/lynch-pokazuje-magie-i-polityke-recenzja-ksiazki-...

źródło: comment_1627398674yjIuZwWLkqmNuin02f2T1K.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Po Wenecji, mieście w chorwackim stylu i statku otrzymujemy metropolię, która przypomina mi Paryż

@Nerdheim: a z tego wychodzi, jakby to była czwarta (1 wenecja, 2 chorwacki styl, 3 statek), więc nieco koślawe zdanie:p
  • Odpowiedz
  • 1
@ranunculus: fakt, moja wina. Czytałem nie wpis, tylko z linka, gdzie jest dużo obszerniej i pominąłem ostatni akapit, bo zazwyczaj omijam podsumowania, kiedy czytam całość. Ale tak czy inaczej, powinno byc to wspomniane chyba raczej gdzieś bliżej początku, a nie na końcu?:p
  • Odpowiedz
  • 0
Teraz pozostaje tylko czekać na następny, ale ciągłe przesuwanie daty premiery nie napawa optymizmem.
@Nerdheim: to jest najgorsze, już mam parę takich serii i później nie bardzo chce mi się wracać bo musiał bym przeczytać poprzednie tomy żeby sobie przypomnieć.
  • Odpowiedz
@ryhu: Fakt, to mógł być mój błąd chorwackie miasto i statek to jest w jednym tomie stąd użyłem spójnika i, ale może to było za mało czytelne. A podsumowania uważam warto czytać i tak :) A co do czwartego tomu to niestety Lynch dołączył do mało chlubnego grona autorów co nie mogą napisać tomu do swojego cyklu, tudzież zakończyć go, jeśli to właśnie ostatni tom został im do napisania. Miejmy
  • Odpowiedz
  • 0
@Kazio_Wihura: pewnie pod wpływem impulsu, zbyt łatwo (do tego w idiotyczny sposób) "wskrzesił" czarownika i nie wie jak z tego wybrnąć
BTW co słychać u pedała romana?( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz