Aktywne Wpisy

wykop +32
Kogo chcielibyście zobaczyć w kolejnym AMA?
Są ludzie, których śledzimy od lat, których głos kojarzymy z konkretnymi sytuacjami, których wypowiedzi nas wkurzają albo przeciwnie - dają do myślenia. Czasem brakuje jednej rzeczy: możliwości zapytania ich o coś wprost, bez dziennikarskich filtrów, bez gotowych odpowiedzi z wywiadów promujących nową płytę, film albo ustawę. Po prostu: normalna rozmowa z człowiekiem, którego zazwyczaj oglądamy z dystansu.
Dlatego wrzucamy to pytanie tutaj, do Was: kto według Was
Są ludzie, których śledzimy od lat, których głos kojarzymy z konkretnymi sytuacjami, których wypowiedzi nas wkurzają albo przeciwnie - dają do myślenia. Czasem brakuje jednej rzeczy: możliwości zapytania ich o coś wprost, bez dziennikarskich filtrów, bez gotowych odpowiedzi z wywiadów promujących nową płytę, film albo ustawę. Po prostu: normalna rozmowa z człowiekiem, którego zazwyczaj oglądamy z dystansu.
Dlatego wrzucamy to pytanie tutaj, do Was: kto według Was
źródło: AMA
Pobierz
Cześć #nieruchomosci :) w poniedziałek organizuję w Łodzi spotkanie otwarte.
Porozmawiamy między innymi o mieszkaniówce, CPK i o tym, jak zapobiec wyludnianiu się miast.
To już kolejne z takich spotkań - z częścią z Was widziałam się w Warszawie i Katowicach. Prosiliście też o Łódź - więc przyjeżdżam:)
Wstęp wolny, będzie czas na swobodne zadawanie pytań.
Zapraszam! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Porozmawiamy między innymi o mieszkaniówce, CPK i o tym, jak zapobiec wyludnianiu się miast.
To już kolejne z takich spotkań - z częścią z Was widziałam się w Warszawie i Katowicach. Prosiliście też o Łódź - więc przyjeżdżam:)
Wstęp wolny, będzie czas na swobodne zadawanie pytań.
Zapraszam! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: hhhh
Pobierz

Podsumowując, jest trochę gorzej, nie ukrywam, i to w warstwie fabularnej. Stonowanie z zagrożeniem i zabawa w „sterowaną” demokrację spowalniają tempo i niestety rzutuje to na postęp w lekturze. W żadnym wypadku bynajmniej nie jest to rzecz nudna, tylko odrobinę mniej ciekawa niż dotychczas. Może zabrakło ciekawszych pomysłów? Poza tym jednym mankamentem dalej zachowane zostały wszystkie te elementy, które stanowiły o wysokiej jakości cyklu. Jeśli przeczytaliście jego dwa poprzednie tomy, nie ma kompletnie żadnych przeciwwskazań, aby ten ominąć. Teraz pozostaje tylko czekać na następny, ale ciągłe przesuwanie daty premiery nie napawa optymizmem. Gdy tylko się pojawi, to na pewno będę o nim pisał.
Recenzja książki Republika złodziei
#ksiazki #ksiazka #czytajzwykopem #nerdheim
źródło: comment_1627398674yjIuZwWLkqmNuin02f2T1K.jpg
Pobierz@Nerdheim: a z tego wychodzi, jakby to była czwarta (1 wenecja, 2 chorwacki styl, 3 statek), więc nieco koślawe zdanie:p
@ryhu: można z tego wywnioskować, że to część trzecia
@Nerdheim: to jest najgorsze, już mam parę takich serii i później nie bardzo chce mi się wracać bo musiał bym przeczytać poprzednie tomy żeby sobie przypomnieć.
BTW co słychać u pedała romana?( ͡° ͜ʖ ͡°)