@swat91 Ciekawe jakie mają ziemie i ile w to wkładają bo to jest najważniejsze ;) A z drugiej strony to ten operator zapewne pieprzył głupoty bo nie wiem jakie ubezpieczenie zwróci za to ze sami plon zniszczą xD
@CocoJambo14 nie wiem ale widziałem coś podobnego na kanale Polaka pracujące w Danii ( martinflashgordon) też orali kilkaset hektarów rzepaku po słabej wiośnie :-o
@swat91 To już coś innego, jeśli roślina źle przezimuje to czasami trzeba odsiać na nowo, za to nikt kasy nie zwróci. Jednak koszta poniesione do tej pory są jeszcze niskie i czasami bardziej się opłaca zasiac na nowo
@CocoJambo14: da rade wogole 2x tandem ciągac? XD w sensie czy to bezpieczne, jak widzialem zestawy to za ciagnikiem tandem a za tandemem juz zwykla skrętna oś.
@Stormweaver Chodziło bardziej o podobną pojemność, na tyle oczywiście lepiej jak jest zywkla os skrętna. Jednak zdarzają się i drugie przyczepy na tandemie tylko wtedy osie muszą być chyba umiejscowione na środku przyczepy, ale się nie znam i mogę pierodlic głupoty xD
zawsze mnie to #!$%@? :) słabo 4.5 t ale bujamy się sprzętem +-milion.
@swat91: bo zawsze może być lepiej, u niego to średni plon, na pewno lepszy humor by przy 6. U mnie 20 lat temu 4 tony pszenicy to był sukces w tej chwili 6 to średnio bym powiedział, 7-8 to obecnie dobry plon ale nie powiem Ci tego bo może gdybym bardziej się postarał byłoby 9 @Stormweaver: da
@lukaschels no wlasnie szukalem zdjec i niczego nie znalazlem, wez wrzuc, ciekawy jestem, a co do cofania no to juz od operatora zalezy, od 15 lat jezdze ze skretnymi osiami, tandemem tez sie zdarzyło i nie zamieniłbym tego na tandem.
@Stormweaver: https://youtu.be/QuA0dkNXCqc jedyny film jaki znalazłem. ale. kiedyś zapuściłem. się na niemiecki YT i było tego sporo. teraz nie potrafię tam trafić. Na filmie cofanie wyglądało gładko.
nie pójdę więcej na siłownie, dzisiaj poszłam poćwiczyć brzuch na ławce. Najpierw jakiś chłop ciągle się podejrzanie gapił, potem drugi i widziałam jak śmieje się pod nosem. Wróciłam do domu i od razu się rozbeczałam #sport #silownia
#rolnictwo #wies #pracbaza #traktorboners
@swat91: bo różnicę robisz na tym że masz 200ha a nie 20 xd
20x4.5 to 90
a 200 to już 900 xd
skala działania ma znaczenie, jest też hajs na fendta
@swat91: bo zawsze może być lepiej, u niego to średni plon, na pewno lepszy humor by przy 6.
U mnie 20 lat temu 4 tony pszenicy to był sukces w tej chwili 6 to średnio bym powiedział, 7-8 to obecnie dobry plon ale nie powiem Ci tego bo może gdybym bardziej się postarał byłoby 9
@Stormweaver: da
jedyny film jaki znalazłem. ale. kiedyś zapuściłem. się na niemiecki YT i było tego sporo. teraz nie potrafię tam trafić.
Na filmie cofanie wyglądało gładko.