Wpis z mikrobloga

@pipsztyk: będąc w Czechach kazali mi pytać "mate pochytac trawku?" XD jeden ziomek (koszulka z kolorami rasta, długie włosy) wręczył mi samare z przeszło gramem zajebistego (jak się później okazało) zioła XD stwierdził po angielsku, że i tak ma to od ziomka, który to hoduje XD

Jakie to dziwne, że tuż granicą Polski możliwym jest posiadanie, de facto mało szkodliwej rośliny ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
Jakie to dziwne, że tuż granicą Polski możliwym jest posiadanie, de facto mało szkodliwej rośliny

@ghandi92: mylisz się do 15 gram jest to ichniejsze wykroczenie, czyli mandat i to dość gruby.
  • Odpowiedz
@ramirezvaca: dunno, z tego co słyszałem to czeska policja skupia się na twardych narkotykach i hurtowych ilościach trawy (rozmawiałem na ten temat z Czechami). Możesz mieć rację co do przepisów, nie orientuję się ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
Jak wygląda sytuacja z covidem w Pradze? Wyjeżdżam właśnie jutro na kilka dni i jestem ciekawy czy idzie odczuć jakieś ograniczenia.
  • Odpowiedz
  • 0
@Klimfil ja wyjeżdżam za tydzień, też jestem ciekawy czy ma ktoś info. Szczególnie chodzi o zakwaterowanie w hotelu - będą prosić o testy? Dasz prosze znać jak to u Ciebie wyglądało ?
  • Odpowiedz
@Klimfil: Generalnie nie widać ograniczeń, oprócz tego że w metrze i komunikacji wszyscy maski. Życie nocne dość mocno natomiast umarło, jak gadałem z barmanami to właśnie przez COVID podobno.
  • Odpowiedz
@mgr7: ja podpisywałem w hotelu oświadczenie że jestem szczepiony/ozdrowieniec, natomiast pokazania paszportu covidowego nikt ode mnie nie wymagał.
  • Odpowiedz
@mgr7 ogólnie to w hotelu nic nie sprawdzali odnośnie covida, wszystko bezproblemowo. Byłem do tej pory w jednej restauracji i również nic nie sprawdzali
  • Odpowiedz