Wpis z mikrobloga

@neo_1995: Oczywiście, podtrzymuję, nie mają prawa WYMAGAĆ. Przepraszam, ale czy dla Ciebie zdrowy związek to wymagania czy wzajemne wspieranie się, motywowanie i dążenie do celu? Nie wiem jak Ty, ale ja tam w związku nie zamierzam się z nikim ścigać. Ja nie będę WYMAGAĆ żeby facet mnie kochał, jak będzie mnie kochał to będzie, jeśli nie to nie, nie będę wymagać, żeby miał świetną pracę, jak będzie chciał ją mieć i
@Kanarynka: A czy czasem dieta nie służy między innymi oduczeniu złych nawyków żywieniowych? Po jaką cholerę przechodzić na dietę, jeżeli nadal będzie się zachowywać jak przed dietą? Nie wiem, dla mnie to tak, jakby ktoś przeszedł na weganizm i po 2 tygodniach wszamał stek, "no bo to tylko raz na 2 tygodnie". No właśnie kurde nie o to chodzi. Chodzi o to, że jak przyjdzie ochota na coś spoza diety, to
@neo_1995: ale widzisz, probkem w tym że ja od jakos 16r.z. Jestem gruba i na wiecznej diecie, więc on wiedzial jak wygladam xD

@Klemens_anon: oduczenie się złych nawyków żywieniowych to proces. Już w tym momencie odżywiam się najlepiej w całym moim zyciu ¯\_(ツ)_/¯
@lov3Tbon3: @XkemotX: po głębszym namyśle myślę że w sumie niebieskiego jakiegokolwiek w życiu nie potrzebuję. Ślubu i dzieci nie chcę, zarabiam na tyle żeby z palcem w dupie sama się utrzymac... W sumie niebieski to tylko do towarzystwa potrzebny, więc co za różnica ten czy inny ¯\_(ツ)_/¯
@Kanarynka Badania może zrób. Ale to serio skoro masz tego typu problemy z wagą. Może układ hormonalny nie do końca działa jak powinien. No i przy siedzącym trybie pracy potrzebna jest odpowiednia aktywność fizyczna i ogólnie więcej ruchu.

A co do związku to jak kto woli. Byle ta druga osoba wiedziała na czym stoi, bo inaczej to trochę nie fair.
@Kanarynka No to chu**wo w takim razie. IO to straszny szajs. Niestety żeby mieć przy tym dobrą formę, to jesteś skazana na praktycznie codzienny trening i unikanie syfu jak ognia. Da się tak żyć, ale wymaga to dużego poświęcenia. Do tego bliscy muszą rozumieć Twoją przypadłość, bo ich wpływ też jest znaczący jeśli chodzi o dietę np. rodzice wciskający słodycze albo partner, który co chwila kupuje słodycze / zamawia fast food'y.
@lov3Tbon3: z tym treningiem codziennym to podobno też nie do końca przy IO. Ale ćwiczę co 2 dzień.
Na początku roku zanim mi to wykryto, potrafiłam spać cały dzień, usypialam przy kompie w pracy a po pracy szłam spać, budziłam się wieczorem na jedzenie, umycie się i dalej spać do rana xD