Aktywne Wpisy
piotre94 +108
Jak to jest, że zazwyczaj problemy natury psychicznej idą w parze z lewicowymi poglądami? ( ͡º ͜ʖ͡º) #bekazlewactwa #patologiazmiasta #psychologia
bert74 +6
Jednym z problemów filozofii #blackpill , który dostrzegłem, to niezrozumienie sytuacji "Chadów". Często przeceniany jest tutaj ich styl życia, rzekomo opierający się wyłącznie na zdobywaniu kolejnych partnerek, nie wykazując przy tym najmniejszego zaangażowania. Blackpill popada tutaj w ekstremum.
Nie wiem, jak każdy z Was definiuje Chada, to sprawa dość indywidualna. Miałem w życiu wiele partnerek, w większości były to "ONS". Najczęściej poznawałem je przez aplikacje randkowe typu Tinder. Moja liczba matchy oscyluje
Nie wiem, jak każdy z Was definiuje Chada, to sprawa dość indywidualna. Miałem w życiu wiele partnerek, w większości były to "ONS". Najczęściej poznawałem je przez aplikacje randkowe typu Tinder. Moja liczba matchy oscyluje
#przetwory #foodporn #gotujzwykopem #jedzenie
@Inzynier_Hydraulik: do przetworów to jest niejodowana
@donharon: zawsze w ten sposób robiłem ewentualne jak nie miałem czasu wszystkiego na raz zrobić to ostudzoną wlewałem
@lipson: 1czubata łyżka na litr wody
@maegalcarwen: Tak robiły nasze babki, tak robiły ich babki i tak robiły babki ich babek. Tak się robi po prostu, co się będziesz z ludową mądrością kłócił ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@maegalcarwen: zeby przykrywka "chwycila"
@diway: na odwrót
@Inzynier_Hydraulik:
Nic się nie stanie. Ogórki robią się puste jak za szybko rosną. Jak jest za gorąco. Jak jest sucho i gorąco robią się cierpkie. Trzymam warzywniak głównie dla ogórków. Za tyle lat przerobiłem w sumie kilkaset słoików. Robiłem z najróżniejszą solą. Nie miało to żadnego znaczenia.
@Wielki_Wladca_Wypoku:
Nigdy nie zalewam wrzątkiem. Nie robią ci się miękkie od tego? Pasteryzujesz je po kilku tygodniach?
Moja ciotka kiedyś zalała ogórki nieprzegotowana woda no i ogórki po otwarciu śmierdziały gównem.
Ja nie mówię o zalewaniu nieprzegotowaną wodą, bo wodę gotuję z solą, żeby zrobić solankę, tylko o zalewaniu wrzątkiem. Ja zalewam wystudzoną. Ogórki można pasteryzować po mniej więcej miesiącu w celu zatrzymania procesu kiszenia. Dzięki temu mogą stać ponad rok bez niekorzystnej zmiany smaku.