Aktywne Wpisy

jackpir +252
Ja pier--le, to studio mundialowe to jakiś żart. Kto wpadł na pomysł, żeby jako eksperta od turnieju mistrzowskiego zatrudnić Artura Wichniarka? Chłop siedzi w garniturze z taką miną, jakby co najmniej tłumaczył Guardioli taktykę na finał Ligi Mistrzów, a ja przypominam jego „wielką” karierę.
Kim był ten potężny reprezentant?
W kadrze: 17 meczów i zawrotne 4 gole (głównie w sparingach z potęgami typu Estonia). Na żadnym mundialu jako piłkarz nawet nie powąchał murawy, ale
Kim był ten potężny reprezentant?
W kadrze: 17 meczów i zawrotne 4 gole (głównie w sparingach z potęgami typu Estonia). Na żadnym mundialu jako piłkarz nawet nie powąchał murawy, ale
źródło: xddd
Pobierz

@Ranmus: w znanych mi językach jest tak, że metoda klasy to po prostu funkcja, która przyjmuje niejawnie "obiekt wywołujący" (wskaźnik, uchwyt, czy co tam jeszcze) jako argument (czyli "this" wewnątrz funkcji odnosi się do przekazanego obiektu). Z perspektywy obiektu może wyglądać, że wywołuje funkcję, ale faktycznie jest on tylko "pasażerem".
Bardzo ładnie ujęte. Ale to szczegół implementacyjny (jak tak naprawdę obiektówka działa). W rozumieniu powszechnym i potocznym tak właśnie ma być i ma tak to wyglądać że metody należą do klasy i są w jakiś sposób jej podrzędne. I że to obiekt wywołuje