Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Sojerr: 2 x 30 minut wystarczy, te 90 to męczarnia nie tylko dla graczy co i dla telewidzów. 90 było spoko jak mecz na MŚ w latach 70 miał podania i tempo na poziomie dzisiejszej okręgówki, ale teraz przy takich dynamicznych akcjach to aż nadto. Ja bym jeszcze karne wycofał bo to loteria na rzecz złotego gola i ewentualnie dwumeczu rewanżowego.
  • Odpowiedz
  • 18
@Sojerr: zatrzymanie czasu jest spoko, ale mi np. auty z nogi średnio pasują. Może to spowodować, że kluby będą ściągały jak najwyższych zawodników, bo każdy aut na połowie rywala, trochę bliżej pola karnego, to będzie jak rożny.
  • Odpowiedz
@Sojerr: Ja tylko nadmienię, że testowanie tych rzeczy nie musi oznaczać, że zostaną one wprowadzone przy pozytywnych rezultatach. Rzuty karne w kolejności ABBA też były testowane i okazało się, że niweluje ta zmiana przewagę dla zaczynającej drużyny a i tak tego nie wprowadzili xd
  • Odpowiedz
  • 8
@Sojerr: @MarianoaItaliano: @eugeniusz_geniusz:
Gra na czas i tak będzie, bo dlaczego nie? Przecież to nie chodzi tylko o "kradzież" czasu, ale równiez o wybijanie przeciwnika z uderzenia.
Pierwszy testowy mecz trwał 87 minut (łącznie z wszystkimi drobnymi przerwami, ale nie licząc 15 minut pomiędzy polowami). Przy wyniku 6:0. Nie ma co się łudzić, że czas (nazwijmy go brutto) spotkań ulegnie skróceniu. W większości przypadków będzie, tak
  • Odpowiedz
Gra na czas i tak będzie

@footix: jeśli gra na czas zostanie w grze w postaci odgrywania Smolarka w narożniku boiska, to ja nie mam nic przeciwko, ale leżenie, jęczenie i udawanie czas najwyższy w---------ć.
  • Odpowiedz
@Sojerr: Jak dla mnie z tym wstrzymywaniem czasu to spoko pomysł, ukróciłoby to gre na czas. A reszte to mam gdzies w sumie

@eugeniusz_geniusz: W jaki sposób miałoby to ukrócić grę na czas? Piłkarze może by nie leżeli co chwila tak często jak teraz ale i tak by była gra pod faul. Grali by przy narożnikach boiska, w------------y piłkę na połowę przeciwnika. To nie ma sensu.
  • Odpowiedz
  • 1
@Itun: Wiem i dlatego napisałem, że czas meczu łączny, będzie dłuższy niż obecnie.

@Sojerr: Ale jęczenie, leżenie itd nie znikną. Nie mam złudzeń co do tego.
  • Odpowiedz
@Sojerr: jestem ekspertem, oceniam zmiany:

Zatrzymywanie czasu, gdy piłka nie jest w grze na wzór rozgrywek piłki ręcznej albo koszykówki,

Tragedia i zdecydowanie najgorszy pomysł, przed którym trzeba bronić się wszelkimi środkami. Reklamy w trakcie meczu, nadciągamy. NFL bis. Ciągły zegar to najwspanialsza cecha piłki nożnej i żadne jego wady nie przeważą nad wprowadzeniem przerw reklamowych. Wprowadźcie co chcecie, jakąkolwiek zmianę tylko nie tą
  • Odpowiedz
albo w hokeju, gdzie masz ograniczony czas na przeprowadzenie akcji

@jandiabeldrugi: nie że się nie zgadzam z przesłaniem komentarza ale czy mnie ominęła jakaś rewolucja w hokeju? Z tego co się orientuję to w NBA jest shot clock lub np w ręcznej chyba sędziowie mogą cię ponaglić ale w hokeju cyk 20 minut gramy.

Leżenie na boisku z kolei pozostanie, bo nie chodzi w nim tylko o realne ukradnięcie czasu,
  • Odpowiedz
@tyrytyty: no to mi się p------o w takim razie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie oglądam hokeja, wydawało mi się, że tam jest coś podobnego jak w koszu. W każdym razie to co łączy te dyscypliny, to możliwość szybkiego przeniesienia akcji w strefę obronną przeciwnika, z czym w piłce jest znacznie gorzej.
  • Odpowiedz
Łysy niech robi x/y/z ale lepiej niech odejdzie z fify

@Sojerr: ale akurat lepiej niech odejdzie, tam w ogóle by się czystki przydały jak w polityce i są tak samo niemożliwe :D
  • Odpowiedz
ale akurat lepiej niech odejdzie

@masterix: cała fifa musiałaby odejść, co jest niemożliwe. Po prostu zmieniają osoby które kładą rękę na pieniądzach i to tyle.
  • Odpowiedz