Wpis z mikrobloga

Polaczki już noszą lub nie noszą maseczki jak chcą. Już 2-3 osobom musiałem zwracać uwagę ale oczywiście "ojej zapomniałam", "aaa juz" typowe.
W krajach wysoko rozwiniętych jest to nie do pomyślenia np. Japonia, ale u nas gdzie przewaga ma polacka kartoflana mentalność homo sovieticusa "a po co, a na co, po co zmieniać jak działa kwi".... co tu dużo gadać...

Az mi się przypomniało co @NiebieskiGroszek napisał niedawno:

Boję się, że Polska na dziesięciolecia utknie w dziurze, daleko od Zachodu - gospodarczo, społecznie, cywilizacyjnie. Nasz kraj zostanie tym dziwnym tworem między Wschodem a Zachodem. Ze wschodnią mentalnością i nieśmiało zerkającym z zazdrością na bogatych, zachodnich kuzynów. Ale wystarczy, że mlaskający dziad postraszy "pedaleniem rodzin" i srogim Niemcem, a homo sovieticus spuści głowę i odechce mu się zmian.

W 100% się z tym zgadzam.
Kraj wspaniały, ale ludzie ignoranckie kartfole o mentalności betonu, mułu bagiennego.

#maseczki #covid #koronawirus #polska
  • 97
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Pieniek1991: ty masz jakieś problemy z rozumowaniem. Może napiszę prościej to uda ci się wyłapać sens wypowiedzi. Tak, noszenie maseczek w #!$%@? sposób jest bez sensu. Tak, ochroniarz kretyn co jest takim samym Januszem jak ty ma #!$%@? czy nosisz siatkę i nie ma w tym nic dobrego. #!$%@? o tych badaniach jak potłuczony a wystarczy że weźmiesz kawałek jakiegokolwiek materiału, butelkę ze zraszaczem i możesz samemu sprawdzić że ograniczy to
@szyryfyry1: Zostań, masz tylko 2 miesiące stażu mnie ode mnie i tak jak ja miałeś prawie zero aktywności tutaj przed wirusem celebrytą. xD
@CiaoBobrze: Ale to Ty masz problem z rozumowaniem bo nie rozumiesz, że ludzie w Polsce i ogólnie w Europie nigdy ich nie będą nosić poprawnie, ten zwyczaj wypracowuje się pokoleniami a nie z roku na rok. Tym samym może za dwa pokolenia by to w Polsce zadziałało
@CiaoBobrze: Jak byłaby dobrowolność, rząd by tłumaczył zgodnie z prawdą, nie było by wyraźnych wpadek to może i kiedyś by się udało wyrobić taki nawyk, ze w smogu czy przeziębieniu ludzie sami maski zakładają ale po tym co odwalił rząd (nie tylko nasz) i wy covidianie maseczki umarły spokojnie na najbliższe 100 lat, ludziom kojarzą się tylko z tym co najgorsze, ba nawet znam ludzi co będą teraz w chorobie normalnie
@Pieniek1991: Dokładnie, ale za bardzo mi się wkrecilo tutaj smieszkowanie z takich lamerow, chce wrócic mocno do planów z przed korony (swoją firma, może jakiś potomek później, cykl sterydowy) i ogarnąć to w końcu, wypadałoby. 30 już za mną, trzeba moc o życie za bary wziąć i ruszyć z kopyta. Nie widzi mi się #!$%@? w tym miejscu w którym teraz siedzę do emerytury itd itp ( ͡° ͜ʖ
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Pieniek1991: kojarzą się plebsowi z ujemnym IQ. Z tego co piszesz wnioskuję, że sam potrafisz stwierdzic jakie są pozytywne aspekty maseczek jak i ich ograniczenia, ale powodem dla którego nie będziesz ich nosił jest fakt że rząd ci kazał w beznadziejny sposób? Albo, że mają teraz negatywne skojarzenia wśród plebsu? To jest dopiero podążanie za tłumem.
@CiaoBobrze: Owszem stwierdziłem już na samym początku, ze noszenie ich pod przymusem przez wszystkich nie ma sensu i dlatego też ich nie noszę.
Jak pojawiło by się realne zagrożenie dla życia i zdrowia to bym nosił FFP2/3 które mnie faktycznie chronią i chrzanił innych, i tak powinno być od samego początku, niech każdy dba o siebie sam a nie nieudolne wprowadzanie nierealnej utopii pt. wszyscy nośmy maski aby chronić się wzajemnie.