Wpis z mikrobloga

#python od czego zacząć, aby móc się przebranżowić za jakiś czas? Bootcamp? Korepetycje? Kurs? Uczenie samemu?
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@inny_89: Nie mam studiów w tym kierunku i boję się, że może to znacznie mi utrudnić możliwość ubiegania się o jakąkolwiek pracę. Chcę stworzyć jakieś portfolio w czasie nauki :)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@Copperhead: Próbowałem bootcampu. Fajne, ale kompletnie odradzam. Szkoda pieniędzy, dużo się nie dowiesz. Zresztą ta wiedza będzie w pigułce i niewiele z niej zapamiętasz. Wręcz prawie nic. Spróbuj sobie udemy albo nawet YT. Pełno jest darmowych, genialnych filmików. I przede wszystkim - jak masz jakiś tutorial, to się go trzymaj. Nie szukaj ciągle nowych, bo na dobre utkniesz w tzw. Tutorial Hell.
Oczywiscie jeżeli jakiś temat nie jest poruszany w
  • Odpowiedz
@JamKarzeu2: Zauważyłem, że tak właśnie robię, że skaczę z jednego do drugiego. Bootcamp faktycznie przerost formy nad treścią... Chciałbym się w tym sprawdzić bo od zawsze mnie to kręci, ale czuję się jak we mgle
  • Odpowiedz
@michael93pl: Tak zrobię:) mam jeszcze automatyzację nudnych zadań z pythonem w domu:) zastanawiam się na czym polega dokładnie praca takiego juniora bądź bardziej doświadczonego programisty. Jak wygląda jego typowy dzień pracy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Copperhead: automating the boring stuff with python to naprawde fajna ksiazka, polecam tez kurs

a co do tego jak wygląda praca juniora, generalnie dokładnie tak samo jak każdego programisty, wszystko zalezy od firmy i projektu ale:
- dostajesz zadanie
- zapoznajesz sie z nim
  • Odpowiedz
@michael93pl: Dzieki za rzetelne informacje. Zgadzam się z Toba w 100% odnośnie ostatniego zdania! U mnie problem polega na tym, że fajnie by bylo mieć mentora, ziomka który pracuje w czymś tego typu i może trochę pokierować zbłąkanym ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Copperhead generalnie w uczeniu się samemu nie ma nic złego - jak dla mnie wręcz przeciwnie, oczywiście, że jak już naprawdę czegoś nie rozumiałem, to pytałem czy na wykopie czy po prostu w necie ale kodowanie to tak naprawdę ciagle szukanie rozwiązania problemu i naprawianie błędów
Prosta sprawa, gdy czegoś nie wiesz, to czytasz dokumentację albo googlujesz, po prostu z czasem robisz to bardziej sprawnie i coraz to trudniejsze rzeczy musisz
  • Odpowiedz
@michael93pl: To tak samo jak w życiu :) nigdy nie jest się wszystkiego pewnym i nie wszystko się wie, dlatego czasem lepiej sprawdzić w necie lub dopytać się kogoś kto już się z czymś podobnym zetknął ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz