Aktywne Wpisy

Mega_Smieszek +299
Jak ja się cieszę, że dane mi było urodzić się w czasie kiedy Peter Jackson se postanowił, że "a pierdykne se Władcę pierścieni". To jest takie złoto, że ja nawet nie. To się w ogóle nie zestarzało. Ja to oglądam i wiem co się stanie i dalej se oglądam. I dalej jestem zaangażowany w tę opowieść.
Jacksonowi to powinni Nobla jakiegoś dać. Albo piramidę zbudować i będzie to ósmy cud świata.
#
Jacksonowi to powinni Nobla jakiegoś dać. Albo piramidę zbudować i będzie to ósmy cud świata.
#
źródło: wladca-pierscieni-trylogia-b-iext122329444
Pobierz
skeeto666 +223

W aplikacjach mocno obciążających kartę (np. Cyberpunk) mam co najmniej 25-30 klatek, ale pojawia się efekt przycięcia co ok. sekundę. Mocno uciążliwa sprawa, wybija z rytmu przy graniu. Rozumiem, gdyby fpsy spadały na chwilę w sytuacjach, gdy jest dużo obiektów do wyrenderowania, ale tutaj jest cykliczne cięcie na ułamek sekundy. Korzystam z Radeon Software Adrenalin 21.6.2. Mam aktualne sterowniki. Karta w trakcie 100% obciążenia ma 69-75 stopni (temperatura otoczenia 27). Mam wrażenie, że problem pojawił się jakiś czas temu, możliwe że przy okazji jakiejś aktualizacji albo wraz z nadejściem lata.
Pomysły?
#pcmasterrace #amd #radeon
@Pylon: Nie koniecznie chodziło mi o twoje apki. Może jakieś usługi działające w tle albo gorzej - usługi microsoftu działające w tle.
Rozumiem, że nie wszystko będzie chodzić na 60 klatek, tylko nie rozumiem dlatego są to wyraźne skokowe spadki, a nie ciągłe przymulanie. Zjawisko występuje tylko przy dużym obciążeniu i rozkręceniu się wentylatorów na słyszalny poziom.
źródło: comment_1626380794HbHuHRgS24xlWklE9e2NFA.jpg
Pobierz@Pylon: jeszcze jeden pomysł mi przychodzi do głowy. Throotling procka? Ale to musiałbyś prześledzić dokładnie. Pod laptopowymi intelami jest taki paradoks, że zmniejszenie zegarów często zwiększa wydajność w grach.
tak samo po swiezej instalacji sterownika, musza sie te shadery zbuforowac zanim przestanie zacinac, jeśli nowsze karty amd mają tak samo to ja dziękuję