Wpis z mikrobloga

@KingRagnar Z pewnością, moi przodkowie przybyli właśnie z Wołynia, więc nie dość, że wpraszasz się do poniemieckiej chałupy (chylę czoła za to budownictwo, wszystko było perfekcyjnie równo i to bez współczesnych nam narzędzi), to jeszcze władza ludowa stwarza ci mega możliwości - dziadek był elektrykiem i miał 8k na akordzie w małym mieście, gdyby nie dobry wujek Stalin, pewnie kopałby jak swój pradziadek torf na wołyńskim zadupiu.
  • Odpowiedz
@za_niemca_bylo_lepiej: byłem kilka dni tu w dolnośląskim i bieda oraz syf jaki tam panuje jest uderzające. Sam jestem z Podkarpacie, ale slamsy jakie widział np. we Wrocławiu albo Wałbrzychu są niewyobrażalne, takiego czegoś nie ma na podkarpacium Widać też po samochodach ze się nie przelewa. Nie wiem skąd to info że polska B to my, tutaj chociażby w Rzeszowie jest milion razy ładniej jak też w całym podkarpackim niż takim
  • Odpowiedz
@mustafas00 byłem kilka razy na Podkarpaciu i kilkanaście razy we Wrocławiu i choć znajdziesz sypiące się tam kamienice to ogólnie się z Tobą w ogóle nie zgadzam ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
Z pewnością, moi przodkowie przybyli właśnie z Wołynia, więc nie dość, że wpraszasz się do poniemieckiej chałupy (chylę czoła za to budownictwo, wszystko było perfekcyjnie równo i to bez współczesnych nam narzędzi), to jeszcze władza ludowa stwarza ci mega możliwości - dziadek był elektrykiem i miał 8k na akordzie w małym mieście, gdyby nie dobry wujek Stalin, pewnie kopałby jak swój pradziadek torf na wołyńskim zadupiu.

@gefallenerubermensch: właśnie interesuję się
  • Odpowiedz
@MikiGRU: przecież idąc 5 minut od centrum Wroclawiae widać leżących meneli, r-------e kamienice i całą masę patologii która się tam szweda :)
Zapraszam do Rzeszowa, ciekaw jest czy coś takiego znajdziesz
  • Odpowiedz
@za_niemca_bylo_lepiej: Pochodzę z Kostrzyna nad Odrą. Miasto w 1945 roku zostało zniszczone w 99 proc. i jest przez historyków nazywane "Polską Hiroszimą". Jedyne co po Niemcach tam zostało to niewypały poukrywane na polu woodstockowym i kilka cukiernic zakopanych w ziemi, bo Hans myślał, że tu wróci po wojnie.
  • Odpowiedz
Jadąc bocznymi drogami przez Dolny Śląsk widać, że ludzie mieszkają w starych sypiących się poniemieckich budynkach. Na podwórkach syf. Masa ruder grożących zawaleniem. Za to jadąc przez Podkarpacie całkiem ładne domki zbudowanenw ciągu ostatnich ok.30 lat. Na podwórkach czysto i schludnie
  • Odpowiedz
byłem kilka dni tu w dolnośląskim i bieda oraz syf jaki tam panuje jest uderzające. Sam jestem z Podkarpacie, ale slamsy jakie widział np. we Wrocławiu albo Wałbrzychu są niewyobrażalne, takiego czegoś nie ma na podkarpacium Widać też po samochodach ze się nie przelewa. Nie wiem skąd to info że polska B to my, tutaj chociażby w Rzeszowie jest milion razy ładniej jak też w całym podkarpackim niż takim Wrocławiu, czy całym
W.....a - > byłem kilka dni tu w dolnośląskim i bieda oraz syf jaki tam panuje jest u...

źródło: comment_1626191356BFyE2QqSTP5zwGKj50iRjX.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@WachamSpoconeBilencjeJackaKrzynowka:
Chyba w Twoich urojeniach xD
Weź rusz tłusta dupę sprzed monitora i sprawdź jak to wygląda w Polsce. Wy tam macie nieład i chlew, wstyd patrzeć na to że to jest Polska. Serio to wygląda jak Ukraina te r-------e budynki i wszechobecny syf.
Też myślałem o tym PKB, tutaj robotę mogą robić miejsca turystyczne które zbierają żniwo na turystach, bo w innym wypadku nie wiem jak to mozliwem to
  • Odpowiedz
@WachamSpoconeBilencjeJackaKrzynowka:
Dobra mam inną teorie, Wy poprostu przepijacie i przećpujecie te pieniadze, nie dbacie o miejsce w którym mieszkacie, może się walić tynk z sufitu albo odpadać tynk razem z grzybem a Wy nadal będziecie uważać że to nic takiego i że moznad tu mieszkać. O samochody też nie dbacie... a i zapomnialbym o drogi też nie xD
Dolnośląskie boczne drogi to niesmieszny żart.

Żeby nie było że jestem jakimś
  • Odpowiedz
@za_niemca_bylo_lepiej: Byłem ostatnio w dolnośląskim na pograniczu czesko-niemiecko-polskim. Powiem Ci, że c--j z tego, że nam niby coś zostawili, jak polowa budynków jest w stanie katastrofalnym, a i bogactwem ludzie nie grzeszą. Gdyby nie styl architektoniczny, to powiedziałbym, że głębokie Podlasie.
Nie jest więc tak różowo, jak niektórym się wydaje.
  • Odpowiedz