Aktywne Wpisy
domkasromka +4
#hotelparadise tak trochę zejście z tematu. Które, akcje najbardziej zapadły wam w pamięć z poprzednich sezonów, zarówno te śmieszne jak i jakieś draki. Mi się właśnie przypomniał fastiwal płaczu w piątym sezonie jak Kuba zaczął płakać, a cała reszta za nim.

Malenaa +25
Jeszcze w czwartek sama proponowała spotkanie na ten tydzień. Szkoda bo sama pisała dużo i na pewno pisało się lepiej niż z jakimiś tinderówkami. Poniedziałek wieczur i humor popsuty ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#tinder #podrywajzwykopem
#tinder #podrywajzwykopem
źródło: 1000008931
Pobierz

wujek mi zmarł. nowotór jelita, przerzuty do wątroby. od diagnozy minęło mniej niż miesiąc.
MUSIAŁ się źle czuć wcześniej. prawdopodobnie objawy powinny się pojawić z pół roku temu, ale jak to stereotypowy, uparty facet - nikomu nic nie powiedział, do lekarza tym bardziej nie poszedł.
jego nowotwór został określony jako mało złośliwy, ale w zaawansowanym stopniu rozwoju. gdyby go wykryto kilka miesięcy wcześniej, potrzebna by była tylko operacja usunięcia guza, chemia potem i facet by spokojnie mógł żyć.
jako morał z powyższego - jak was coś boli, albo kogoś z blliskich, jak widzicie coś nietypowego we własnym organizmie - idźcie się zbadać. nie zwlekajcie, bo potem może być za późno.
Możesz co najwyżej dostać skierowanie na morfologie
Po 50rz każdy powinien raz na 10 lat wykonać kolono (jesli lekarz po badaniu nie powie ze częściej). Rak jelita grubego bardzo długo potrafi nie dawać objawów.
Byłem kiedyś przy badaniu i na 10 cm? No bardzo blisko w każdym razie, wielki czarny krwawy guz tak ze się aparatem nie da przejsc dalej. Pani przyszła na badanie profilaktyczne. Lekarka najpierw zonk, ale zachowała spokój i się pyta czy jakieś objawy, krew, zaparcia cokolwiek? Kobieta mówi ze nic. Dobrze to badanie dla Pani skończone zaraz dam wynik. No i jej powiedziała żeby biegła z tym na drugie pietro zapisac się do onkologicznej na
"jak ci lekarz coś znajdzie to zaraz umrzesz więc lepiej nie mówić lekarzowi" albo unikają szpitala jak mają skierowanie bo "ktoś tam poszedł do szpitala i w
@upadlykociak: c-----y morał w aktualnej sytuacji kiedy ludzie z nowotworami zloscliwymi nie moga sie dostac na leczenie mimo karty DILO