Witam poszukuję sprzętu (laptopa) do projektowania w CAD 3D (Inventor, Solid) i mam pytanie. Czy zintegrowana karta graficzna i 8/16 GB RAM DDR4 oraz 6 rdzeniowym procesorem ponad 4GHz da radę wytrzymać z 5 lat? Jeśli nie to jaka karta dedykowaną to aktualnie minimum wystarczające na 6 lat? Czy GTX1650 lub GTX1650Ti to absolutne minimum czy rozglądać się już za GTX1650Ti?
Ogólnie aktualnie na rynku ciężko z cenami za takie sprzęty i nie chcę specjalnie szaleć. Chciałbym się zmieścić w ok 3600 do 4000
Czy ktoś z was projektował złożenia składające się z ok 600-1000 części na zintegrowanej karcie graficznej w laptopie?
Proszę o rady. Śledzę rynek, ale nie chcę się wkopać czy wyrzucać pieniędzy na marne (╯︵╰,)
@Wygryw_pospolity: w sumie to też jestem ciekaw jak to jest dziś, jakiś czas temu to 100 czesciowe złożenie w solidzie kładło nowego della precision, co prawda skonfigurowanego niewiele ponad minimum
@Wygryw_pospolity: Proszę zobaczyć na specyfikację mojego sprzętu (wprawdzie PC) i próbą otworzenia zespołu ok. 800 elementów na GTX1650: [[#163] GeForce GTX i ponad 800 elementów w SolidWorks 3D](https://www.youtube.com/watch?v=39t7LCUzcb0)
@StaraSzopa: dobrze, oczywiście, że uciągną, ale co innego otworzyć sobie coś od czasu do czasu i trochę poobracać a co innego pracować wiele godzin dziennie, z mojego doświadczenia wynika, że w takiej sytuacji na dłuższą metę ze stabilnością rozwiązań gamingowych bywa już różnie...
Witam poszukuję sprzętu (laptopa) do projektowania w CAD 3D (Inventor, Solid) i mam pytanie.
Czy zintegrowana karta graficzna i 8/16 GB RAM DDR4 oraz 6 rdzeniowym procesorem ponad 4GHz da radę wytrzymać z 5 lat?
Jeśli nie to jaka karta dedykowaną to aktualnie minimum wystarczające na 6 lat?
Czy GTX1650 lub GTX1650Ti to absolutne minimum czy rozglądać się już za GTX1650Ti?
Ogólnie aktualnie na rynku ciężko z cenami za takie sprzęty i nie chcę specjalnie szaleć. Chciałbym się zmieścić w ok 3600 do 4000
Czy ktoś z was projektował złożenia składające się z ok 600-1000 części na zintegrowanej karcie graficznej w laptopie?
Proszę o rady. Śledzę rynek, ale nie chcę się wkopać czy wyrzucać pieniędzy na marne (╯︵╰,)
Ranking https://techlords.pl/polecane-laptopy/