Wpis z mikrobloga

#hosting #ovh

Uprzejmie oznajmiam, że OVH i ich usługi to dno totalne.
Od wczoraj nie mogę wysyłać maili. Ticket otworzony wczoraj rano. Do dziś zero reakcji.

Przy okazji - gdzie można przenieść stronę i maile, aby mieć pewność, że będzie można liczyć na wsparcie i choć troszkę poczuć się klientem...
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Emil_L: Cześć, możesz zerknąć na naszą ofertę na sohost®
Z kodem WYKOP hosting 25% taniej!

W razie jakiegokolwiek problemu możesz się z nami skontaktować za pomocą czatu, telefonu lub zgłoszenia na które odpowiadamy bezzwłocznie nawet w późnych godzinach i na weekendach :)
  • Odpowiedz
@taukuZielonka: Już mnie szlag trafia z ticketami/infoliniami i ich korporacyjnym podejściem. No i wolałbym w razie czego mieć tutaj serwery. Na OVH przeszedłem z nazwa.pl, bo też ostro mnie z równowagi wyprowadzali swoim podejściem.

PS. Czy ktoś korzystał z Sohost lub Hostinguj?
  • Odpowiedz
@RugFlipper: mam 10 kont mailowych. Z każdego prowadzone są korespondencje biznesowe, więc pewnie średnio z 20-30 maili z konta/roboczy dzień. A ilość maili wysyłanych ma znaczenie?
  • Odpowiedz
@Emil_L: improvmx jest niezależne i możesz wszystko skonfigurować byś wysyłał z własnym aliasem prosto z Gmaila, darmowa wersja ma swoje limity dlatego pisałem, ale w twoim wypadku dobrze byłoby nawet wykupić najtańszy pakiet i mieć spokój od hostingów.
  • Odpowiedz