Aktywne Wpisy
magiol +15
Myśle nad autem do 40k zł, zależy mi na tym aby było dość młode (mam dosyć jeżdzenia gruzami powyżej 12 lat) co byście mi polecili?
Mam na oku KIA venga z rocznika 2017/2018 czy ktoś na te auto i mógłby napisać kilka słów o tym samochodzie
#kia #motoryzacja #samochody #pytaniedoeksperta #kiciochpyta
Mam na oku KIA venga z rocznika 2017/2018 czy ktoś na te auto i mógłby napisać kilka słów o tym samochodzie
#kia #motoryzacja #samochody #pytaniedoeksperta #kiciochpyta
KingaM +27
Aaaaaa, już naprawdę nie wytrzymuję i czuję, jakby nie dało się uciec z własnej głowy. Zawsze myślałam, że jestem stabilna, ale okazuje się, że wszystko ma swoje granice – moje ego jest teraz w rozsypce, nie spałam prawie nic, a czeka mnie jeszcze harówka. Mam dość tego stanu, serio.
Zawsze myślałam, że jestem silna albo przynajmniej normalna, ale teraz widzę, że bez pomocy specjalisty chyba sobie nie poradzę. I to ja –
Zawsze myślałam, że jestem silna albo przynajmniej normalna, ale teraz widzę, że bez pomocy specjalisty chyba sobie nie poradzę. I to ja –
Wczoraj wypożyczyłam rower i zdałam go po jakiś 30 minutach w innej stacji, usłyszałam dźwięk, zobaczyłam zieloną diodę i odeszłam. Po pół godzinie zajrzałam do apki a tam informacja że wypożyczenie trwa nadal, więc biegiem na stację ale jak można się było domyślić roweru brak. Infolinia poinformowana, leci 21 godzina wypożyczenia a oni każą czekać aż ktoś zwróci rower. Oczywiście twierdzą też, że mogą mnie obciążyć kosztami za ten rower których wiadomo że nie chcę ponosić, tym bardziej że rower był zwrócony prawidłowo (był sygnał i dioda). Czy ktoś miał podobną sytuację i jak z tego wybrnęliście?
#veturilo #warszawa #nextbike
Złożyłem reklamację pisemnie, została odrzucona. Powołano się w odp na zapisy z ówczesnego regulaminu mówiące o tym, że mam obowiązek sprawdzić poprawność oddania w aplikacji.
W rzeczywistości takie zapisy były w FAQ, a nie w regulaminie.
Odwołałem się do ZDM nadzorującego veturilo wskazując subtelną różnicę między FAQ, a regulaminem. Regulamin wskazywał, że wystarczy dioda i dźwięk.
Reklamację uznano.
Obecnie nie
@Warzywo: nie, nie od zeszłego roku - od samego początku tak było. Rower w apce pożyczony, nie wychodzi ze stojaka. Wszystkie stojaki na stacji zajęte, apka mówi że są wolne stojaki. Rower wszedł do stojaka, nie da się wyciągnąć, w apce że nie oddany.
Natomiast coraz częstsze problemy ze zwrotem to przynajmniej w moim wypadku
jest jakiś błąd systemu - mimo, że rower zwrócony i jest to w aplikacji, potrafi nadal mieć status że w użyciu.
U mnie czas dalej leci, mimo kontaktu z infolinią xD