Wpis z mikrobloga

#przeszedlem Deus Ex: Mankind Divided. I bawiłem się się tak samo dobrze, jak przy pierwszej części.

MD jest kontynuacją wydarzeń znanych z Human Revolution, przenosimy się do Pragi i zostajemy wmieszani w sporą aferę.

Gameplayowo i graficznie to w zasadzie ten sam poziom co część pierwsza. Można w to grać jako strzelankę z systemem osłon (i wtedy jest co najwyżej średnia). Najwięcej frajdy daje jednak dalej skradanie i wiele możliwości realizacji postawionych celów.

Samych nowych ulepszeń bohater dostał niewiele, a i te głównie były z rodzaju tych ofensywnych. Jako, że grałem "po cichaczu" to rzadko ich używałem. Fabularnie gra zostawia z wieloma pytaniami, a niestety po słabej sprzedaży - seria poszła do kąta. Eidos, gdzie część trzecia???!!?!?!

W zasadzie nie ma co się rozwodzić - jeśli ktoś grał w "Human Revolution" i mu się podobało, to nie ma możliwości, by i "Rozłam Ludzkości" mu się nie spodobał :)

I na koniec mała dygresja - wielu ludzi od roku przeżywa zawód w postaci Cyberpunka. Jeśli szukacie czegoś co ukoi wasze nerwy, nie do końca musi być sandboksem, jest w klimatach cyberpunkowych i lubicie się skradać, myszkować i ogólnie zaglądać w wiele kątów - spróbujcie dać szansę. Obie części latają akurat w promocji na steamie (pierwsza część za 11 złotych, druga za 16). Prawdopodobnie nie będziecie piać z zachwytu, ale istnieje też szansa, że podobnie jak ja - będziecie się dobrze bawić :)

#gry #grypc #deusex #deusexmankinddivided #steam
John_Doenut - #przeszedlem Deus Ex: Mankind Divided. I bawiłem się się tak samo dobrz...

źródło: comment_1625479169krwrmNTD0axO7Lu5zw08dG.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dave987654321: Zależy jakie ma się podejście. Ja mam np. tak, że po jednej części danej gry muszę sobie zrobić kilkumiesięczną przerwę. Jak wracam po tym czasie to zazwyczaj jest git, nie czuję zmęczenia po kilkudziesięciu godzinach grając od razu w część kolejną :)

Różnice są kosmetyczne żeby nie powiedzieć żadne, ale też minimalnie lepiej było mi z HR, może dlatego, że tego nie znałem, a tutaj już wiedziałem co się
  • Odpowiedz
@Dave987654321 HR stało mega klimatem (złoty filtr) i lepszym soundtrackiem. Poziom TY medical - magiczne miejsce, w Mankind nie było nic co by stało blisko tego, jedynie włamanie do banku miało by szansę.

@John_Doenut ogarnij dodatek Criminal Past, jest lepszy niż podstawka i zdecydowanie trudniejszy. A noi fabularnie meeeeeega ważny.
  • Odpowiedz