Wpis z mikrobloga

@Mishy: mniej niż 10 minut roboty, serio nie potrafisz zrobić że tak piszesz? 3 jajka, makaron, boczek/panchetta, ser do pecorino romano najlepiej, w czasie gotowania pasty robisz reszte, mieszasz, nakładasz, filozofia że hej
Na grupach kulinarnych nie ma nic gorszego niż je:ni obrońcy oryginalnej carbonary. Te zje:y zachowują się jakby sami pracowali we włoskich kopalniach co najmniej 40 lat. I po ciemku pod ziemią mieszali jaja z makaronem o temperaturze nie przekraczającej 58 stopni. #!$%@? boczek, źle. Ma być je:na pancetta dojrzewająca w słońcu północnych Włoch, smagana wiatrem wiejącym z alp. Przynajmniej tak Ci się wydaje, dopóki jednego zje:a nie zastąpi jeszcze większy zj:b: "COOO??
@Jajkie sam robiłem z tego przepisu, ale oliwa tylko do smażenia, później już nie, Twoją oliwę rozumiałem jako polewanie po całym przygotowaniu dania
@s0k1: Czasem robię inaczej, czekam aż tłuszcz z pancetty się wytopi i na talerzu trochę polewam. Należę do osób, które mogą jeść aglio olio bez przerwy, oliwa to życie :p