Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
#budownictwo #prawo #pytaniedoeksperta #budujzwykopem
Mirki proszę o pomoc i poradę co robić w mojej sytuacji.
Kończę budowę domu i teraz będą robić mi przyłącza gazu i wody.
No i muszą mieć zgodę właściciela działki obok na wejście w teren żeby przez jego działkę puścić wodę i gaz - więc chłop za darmo będzie miał uzbrojoną działkę.
1. Może się budować kiedyś bez żadnych zmartwień
2. jakby chciał sprzedać z automatu działka zdrożeje bo uzbrojona

Problem w tym, że chłop siedzi w Holandii od 15 lat i niema zamiaru wracać.
Zdobyłem do niego numer telefonu, zadzwoniłem i wytłumaczyłem wszystko.
On powiedział, że jasne żeby to zrobić i nie będzie nikomu nic blokował i żeby się za niego podpisała "podrobiła podpis" jego córka.

I nie wiem co robić czy iść na to,
chciałem mu to wysłać w formie skanu ale typ taki, że niema komputera i nie wie co to jest poczta internetowa.

Więc chciałem mu to wysłać pocztą, ale on pracuje w jakiś "obozach pracowniczych" i boje się że to do niego nie trafi i wszystkie te papierki przepadną.

Nie wiem, iść na ten układ z tym podrobionym podpisem przez córkę? Czy czekać aż wróci na święta w grudniu ? - o ile będzie można bo nie będzie kolejnego przypału z covidem.

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #60d81e6e687918000a21652c
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Wesprzyj projekt
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

AfrykańskaStara: @pabloAntonio:
Jak to nic nie daje co ty w ogóle gadasz teraz człowieku.

1. Ciągnę wodę do swojej działki 160 metrów od drogi na swój koszt. On jak będzie chciał wodę to tylko musi rozkopać na swojej działce przy granicy i zakład wodny ma się do tego wpiąć, więc będzie za to płacił dajmy 2 tysiące a nie 30 tysięcy.
2. Tak samo jak by chciał gaz - ja załatwiałem wszystkie zgody innych właścicieli, przez jego działkę idzie część nitki i na mojej się kończy - on tylko będzie musiał potem złożyć wniosek o umowę i też mu się podepną do tej nitki za jakiegoś tysiaka - a nie że dla mnie muszą ciągnąć
  • Odpowiedz
EzoterycznyPrzegryw: > Więc chciałem mu to wysłać pocztą, ale on pracuje w jakiś "obozach pracowniczych" i boje się że to do niego nie trafi i wszystkie te papierki przepadną.
@AnonimoweMirkoWyznania: Jak przepadną to będziesz się zastanawiać a nie masz problemy zanim się one pojawią.

Osoba podrabiając podpis ma bardziej przechlapane niż osoba używająca go później.

@random2o: Formalnie obie mają tak samo, nie ma różnicy czy podrabiasz
  • Odpowiedz
1. Ciągnę wodę do swojej działki 160 metrów od drogi na swój koszt. On jak będzie chciał wodę to tylko musi rozkopać na swojej działce przy granicy i zakład wodny ma się do tego wpiąć, więc będzie za to płacił dajmy 2 tysiące a nie 30 tysięcy.

2. Tak samo jak by chciał gaz - ja załatwiałem wszystkie zgody innych właścicieli, przez jego działkę idzie część nitki i na mojej się kończy
  • Odpowiedz
Ciągnę wodę do swojej działki 160 metrów od drogi na swój koszt. On jak będzie chciał wodę to tylko musi rozkopać na swojej działce przy granicy i zakład wodny ma się do tego wpiąć, więc będzie za to płacił dajmy 2 tysiące a nie 30 tysięcy.

@AnonimoweMirkoWyznania: a masz projekt i jesteś pewien że pod tę rurę będzie można się podpiąć? zaraz się okaże że sąsiad będzie musial ciągnać swoją
  • Odpowiedz