Aktywne Wpisy
Czy jest jakiś sposób na durną starą babę z bloku która karmi gołębie przed blokiem? CHLEBEM. Codziennie o 8.10 rano. Na wiacie śmietnikowej są znaki, że nie można, bo kurna szczury się robią, gadałam z tą babą 3 razy, pierwszy miło, że proszę nie karmić gołębi no bo szczury itp... Drugi i trzeci już się w-------m, baba stwierdziła że ma to gdzieś " to prosze se dzwonić do współdzielni". Problem w tym,
picasssss1 +145
Motor polskiego PKB, czyli konsument właśnie się w-----ł na ryj, spadki konsumpcji są wyraźne nawet na żywności.
#ekonomia #gospodarka #polska
#ekonomia #gospodarka #polska
Na czym polega wyjątkowość tego miejsca? Otóż te bloki z czterech stron otaczają źródła smrodu, hałasu i brzydoty. Uszeregowałem je począwszy od najbardziej przystępnych:
1. Od wschodu sala królestwa Świadków Jehowy. Oba miejsca oddziela na oko 9m, więc można brać udział w zebraniach nie wychodząc z domu.
I teraz zaczyna się hardkorowo, bo:
2. Od północy: ulica Opolska, całodzienny ciężki transport TIRowy, w perspektywie nieodległy węzeł obwodnicy. Ulica około 20 metrów od okna ekranów akustycznych nie ma.
3. Od południa: Bloki socjalne dla patologii, głośna muzyka, śmieci wypadające z przepełnionych kontenerów, ścieżka o szerokości jednej płytki chodnikowej, która wiedzie przez os. Złotej Jesieni do tramwaju na os. Wysokim. Jedno z ostatnich miejsc w Krakowie, gdzie można dostać w------l za wygląd.
4. Od zachodu: stacja benzynowa LOTOS oraz KFC, śmierdzące benzyną, fryturą i świecące neonami 24/7 i to w odległości <10m od okien. (przypominam, że w takim Bloku pod Napięciem - przykładzie gównoinwestycji ta odległość to kilkadziesiąt metrów).
Zwycięscy gratulujemy, ciężko będzie to przebić, ale w tym mieście nic nas już nie zdziwi. Rynek mieszkaniowy rozgrzany do czerwoności jak tarcze hamulcowe w Seicento Sporting, może więc jakaś firma pokusi się o lepszą plombę.
Fotorelacja: #krakow #nowahuta
Za niedługo ma sie rozpocząć przebudowa okulickiego na drogę 2x2. Mysle ze to doda uroku temu osiedlu :)
U mnie w Toruniu już ceny od 7 -8 tys za M2 hehe.Dwa lata temu jak kupowałem mieszkanie swoje to płaciłem 5300.Na szczęście obyło się bez #patodeweloperka
@little_muffin: a ha.
Chyba najlepiej! ( ͡º ͜ʖ͡º) /s
@DerMirker: zapomniałeś wspomnieć o szpitalu i okazjonalnie n-------------m helikopterze nad głową ( ͡° ͜ʖ ͡°) chociaż to i tak mała rzecz, bo najbardziej r---------a mnie ta stacja paliw.
PS Też czekam na osiedle przy Mogilskiej,
@pietrek16: Tam na początku powstał samotny blok i jako taki był reklamowany. Dobry dojazd, spokojna okolica, jedyny problem to ta Okulickiego - ale te 10 lat temu był dużo mniejszy ruch. A potem obudowali to patoblokami, a na koniec dowalili to KFC ze stacją xD
A na tym najniższym balkonie to chyba powinien być zakaz palenia ( ͡
@Sandrinia @Zgrywajac_twardziela Super opcja wynająć pokój jakbyście chcieli kiedyś sprawdzić, co nowego u ŚJ ( ͡° ͜ʖ ͡°)