solenie karmelu. Nigdy nie zrozumiem hajpu na ten #!$%@? smak
@xqwzyts: Może chodzi o to, że sól działa jako wzmacniacz smaku. Podobno to działa tak, że sol wiążąc wodę umożliwia intensywniejsze odczuwanie smaków.
@xqwzyts: Możecie nalać polaczkowi Don Perignona, albo dobrej whisky 18 letniej. Polaczek wypije duszkiem i powie, że cierpkie i jakieś mdłe. Dacie polakowi trufli to powie, że to jakiś zgniły czosnek. Zaparzycie polaczkowi dobrego espresso z dobrej, ręcznej maszyny, z świeżo mielonych ziaren bardzo dobrej jakości, powie że jakaś mała ta kawa i w ogóle kwaśna i i dziwnie smakuje. Dlatego mnie nie dziwi, że 3/4 z was, biedaki szkaluje HAWAJSKĄ.
@cassiopei: jakiego gustu? Robisz tak od dziecka czy hajpu na to połączenie? Stawiam dolary przeciw orzechom, że to drugie, jakbyś robiła to wcześniej to byłoby tylko "hurr #!$%@?ło cię kasiopeja, to ma być słodkie, a nie słone" ( ͡°͜ʖ͡°)
Dzisiaj mija 20 rocznica przystąpienia Polski do UE. Unia realnie zmieniła moje życie. Nie wyobrażam sobie Polski poza UE. Zaplusuj, jesli się za mną zgadzasz.
#cassiopeipiecze - do czarnolistowania/obserwowania
#pieczzwykopem #gotujzwykopem #bojowkapiekarska #gotowanie #sernik
Komentarz usunięty przez autora
@xqwzyts:
Może chodzi o to, że sól działa jako wzmacniacz smaku. Podobno to działa tak, że sol wiążąc wodę umożliwia intensywniejsze odczuwanie smaków.
Możecie nalać polaczkowi Don Perignona, albo dobrej whisky 18 letniej. Polaczek wypije duszkiem i powie, że cierpkie i jakieś mdłe. Dacie polakowi trufli to powie, że to jakiś zgniły czosnek. Zaparzycie polaczkowi dobrego espresso z dobrej, ręcznej maszyny, z świeżo mielonych ziaren bardzo dobrej jakości, powie że jakaś mała ta kawa i w ogóle kwaśna i i dziwnie smakuje. Dlatego mnie nie dziwi, że 3/4 z was, biedaki szkaluje HAWAJSKĄ.
Komentarz usunięty przez autora