Wpis z mikrobloga

Czego dowiedziałem się na wczorajszej imprezie rodzinnej:

- Bill Gates chce zdepopulować świat i maczał palce w wybuchu epidemii
- a CEO Pfizera to się w ogóle nie zaszczepił własną szczepionką! (10 sekund zajęło mi zweryfikowanie negatywne tej informacji)
- globalne ocieplenie nie jest spowodowane działalnością człowieka, a przynajmniej nie jest to duży wpływ
- weganizm sam w sobie niby nie jest zły, ale jest on sprzedawany w "pakiecie" z "ideologią LGBT", ekologizmem, aborcją i eutanazją i młodzi ludzie są tym bałamuceni
- a lekarze, którzy wyjeżdżają za granicę powinni zapłacić za studia.
  • 163
ale pkt 3 to ciekawa sprawa. Bo od dawna ciekawi mnie właśnie nadpodaż wegan wśród lewej strony. A nie widzę powodu poza pakietyzacja poglądów.

@jajo_pandzianka: Bo lewa strona to promuje - fakt. Za to prawa strona to wyśmiewa i neguje. Stąd taki podział.
Rodzice nie korzystają z infrastruktury państwa? Nie jeżdżą drogami? Nie kupują w sklepach? Chodzą ulicami gdzie obowiązuje jakieś prawo, które to państwo wymusza? Na to wszystko idą nasze podatki.

@gg_jap: W tej chwili nasze podatki idą na utrzymanie pińcet plusów i zatykanie systemu emerytalnego, większość samorządów musi ratować się dotacjami z UE aby cokolwiek zrealizować.

A ktoś mając wybór, studia są całkowicie indywidualna decyzja, wybiera studia które są mocno kosztochlonne i
@rmk93: jak i o wszystkim innym mówią w telewizji, Tobie przeszkadza każda wzmianka że ktoś nie je mięsa a mi np. Natarczywa religijność która jest bardziej i częściej widoczna.

Typ człowieka zdecydowanie. Tak jak ja bym mówił że prawaki chodzą do kościoła. Nie chodzi o to że prawica mu wmówiła że ma chodzić do kościoła tylko że taka osoba którą można nazwać prawakiem najczęściej po prostu z połączenia innych cech wykształci
@L3gion pięćsetplus jest bo tak zdecydowało pośrednio wielkość społeczeństwa, tego chcą ludzie w większości, możemy sie z tym nie zgadzać, ale znowu taki mamy ustrój. Państwo idzie w kierunku gdzie chce iść większość obywateli. No tak to działa. System emerytalny to mega duży problem, bo właśnie przejadamy na bieżąco, to co wpłacamy i jeszcze brakuje. Nie możemy tego po prostu odciąć, bo co sie stanie z ludźmi którzy aktualnie są na emeryturach?
lekarzami jest ten problem, ze ich po prostu brakuje PLUS koszt wyksztalcenia lekarza jest nieporównywalnie większy niż informatyka czy inżyniera. Dlatego państwo jest najbardziej stratne akurat na tym kierunku.

@gg_jap: No to mówię, niech państwo ruszy dupę i zadba o to aby ludzie CHCIELI zostawać. Bo masowa emigracja nie bierze się z powietrza. Tzn rozumiem twój punkt widzenia ale rozumiem też punkt widzenia ludzi po studiach.
@smutny_czlowiek: Mogłeś im powiedzieć że szczepionki posiadają w sobie nanoczipy które będa wpływały na nasz mózg i myślenie, aż w końcu przejmą nad nami całkowitą kontrole i będziemy tylko zwykłymi posłusznymi pustymi kukłami sterowanymi przez wielkie korporacje w celu konsumpcji ich własnych produktów.
@L3gion Tak no docelowo fajnie by to było tak ogarnąć, ale póki co trzeba szyć z tego co mamy i co można łatwiej wprowadzić. A zmiany w całym systemie to praca na lata. Brakuje jakikolwiek działań, bo niestety mamy takich polityków jakich mamy i liczy sie tylko te 4lata kadencji, a nie dobro państwa i tyczy sie to każdej opcji politycznej aktualnie, chwilowe korzyści przewyższają te długofalowe.