Wpis z mikrobloga

@suqmadiq2ama gdyby zrobili jakiś dobry kurs, to czemu nie (oczywiście z głową, a nie "dawać piniondze" i macie tu jakiś zlepek.. czegoś).

To trochę tak jakby powiedzieć, że matematyki do matury to trzeba się uczyć 3-4 lata, a tu proszę, przychodzi taki pan matemaks i w tydzień lub dwa można wszystko ogarnąć (no może biorąc jeszcze pod uwagę poziom samozaparcia i inteligencji delikwenta).

Czy nie podobnie jest z rysunkiem technicznym? Albo
  • Odpowiedz
@FreakingAwesome: Bardzo mało osób jest w stanie zrozumieć rysunek w stopniu pozwalającym na zastosowanie go w praktyce - w mojej pracy 9/10 polakow udaje że rozumie dopóki się ich samych z tym nie zostawi. A mowa o zawodowcach spawaczach i monterach
  • Odpowiedz
@FreakingAwesome: Kiedyś widziałem kurs, na grupie do rysunku na Facebooku do której się zapisałem.

Miałem brać jak się semestr wyklaruje i zobaczyć czy będę mieć czas. Miesiąc po rozpoczęciu semestru miałem czas (miał trwać 2 tyg) i zdjęli. Kosztował 300zł a z tego co widziałem na ich stronie, warte rozważenia było, w sumie nawet jeśli nie to 300zł nie jest dużo i zawsze bym się czegoś dowiedział.

Potem szukałem sam
  • Odpowiedz
@Permanentna_Zielonka może dlatego, że jest mała konkurencja na rynku i sobie narzucają cenę z kosmosu xd

Pewnie kursy ze wspomnianego wcześniej programowania też kiedyś były drogie, a teraz na Udemy można kupić całkiem niezły kurs za 40 zł na promce.

Być może z jedną opcji byłoby Udemy albo edX, może po angielsku dałoby się znaleźć jakiś quality content.
  • Odpowiedz