Wpis z mikrobloga

• 2954
Jak myślicie, że pracujecie w januszexie to #!$%@? słuchajcie tego.
Moja firma opiera się na kilkunastu punktach handlowych w całej Polsce. Czym handlujemy to zasadzie nieistotne, ale marże są ogromne. Otóż pracuje w jednym takim miejscu od 3 lat i ostatnio zaproponowano mi oraz 3 osobom z ościennych punktów zostanie kierownikiem. Oczywiście na początku wszystko spoko, ładnie, nowe obowiązki nie byłyby dla mnie problemem, aż w końcu przyszło do ustalania stawki. Trzymajcie sie.
Otóż giga szef zaproponował stawkę 20gr/h netto większa niż mam obecnie XDDD jakie #!$%@? panuje w firmie po tym jak odmówiłem, to głowa mała, wszyscy na mnie jebią, że odrzuciłem możliwość rozwoju i zmarnowałem szansę XD oczywiście pozostałe osoby przyjęły awans nakładając na siebie sporo obowiązków praktycznie za darmo XDD Polska to kraj #!$%@? niewolników
#pracbaza #januszebiznesu
  • 157
  • Odpowiedz
@sylw1905: daj pan spokoj. Na miesięczny okres próbny na wyższe stanowisko po miesiącu miałem mieć podwyżke.

A nie, #!$%@?, po dwóch miesiącach się zwolniłem po prostu.

Kollejna firma. Robię za inżyniera majstra i kierownika, takie 3 w 1. Uprawnienia są. Oczywiście obiecanej podwyżki brak. Teraz walczę o swoje a jak nie wyjdzie to konkurencja więcej mi zapłaci....
  • Odpowiedz
@sylw1905: Mam podobnie, pracuje na kolei jako zwrotniczy/nastawniczy.
Zasada jest prosta nie wiesz czegoś albo coś Ci nie działą wal do dyżurnego. Robimy w zasadzie podobną robotę tylko on ma większą odpowiedzialność, telefony z każdej strony do niego dzwonią to dyspozytor to inne posterunki itd
Ja sobie tylko drogę układam, książki piszę i tyle. Różnica w zarobkach 300-500zł xD
I ludzi się dziwią czemu nie chce "awansować" xDDDDDD
  • Odpowiedz
@sylw1905: ale to swietna opcja, jak planujesz w najblizszym czasie zmieniac prace. Zawsze to na papierze ze ogarniasz zarzadzanie i duzo latwiej potem znalezc inna prace w zarzadzaniu juz za normalna stawke.
  • Odpowiedz
Polska to kraj #!$%@? niewolników

@sylw1905: ktorzy nie walcza o swoje, tylk podkulaja ogon i wlaza w dupe zarzadowi, taka nasza manetalnosc

@Miszcz_Joda: Ile razy pracując jeszcze w Polsce ze jak to młodzi ludzie chcą zarabiać. I mówiła to babka która po niemiecku duka, nie ogarnia nic totalnie, nie ma wykształcenia i jest pupilkiem kierownika.
  • Odpowiedz
  • 1
@sylw1905 za niskie zarobki odpowiedzialny jest brak jedności. ZAWSZE znajdzie się pluskwa która psuje rynek i zrobi to za pół darmo. To tak samo jak ze spermiarzami, psują rynek. Polska to kraj #!$%@? spermiarzy i braku jedności.
  • Odpowiedz
  • 23
@sylw1905 niedawno śmiechłem z programu "Kryptonim Szef" (właściciel firmy udaje zwykłego pracownika i od wewnątrz obserwuje działanie biznesu)
Kiedyś z dziewczyną oglądaliśmy wersję amerykańska więc dobrym pomysłem było dla mnie prześledzenie polskiego formatu tej produkcji

W wersji USA na koniec szef bierze pracownika, który się starał i mówi - Dżon dostajesz jacht, roczne wakacje, 50000$, nowy dom oraz Porshe sobie wybierzesz z salonuXD

Wersja polska - Mariuszku zauważyłem, że spędzasz w
  • Odpowiedz
@sylw1905: Ja właśnie przyjąłem ofertę z innej firmy za 2,5 raza tyle co mam wiec rozumiem ból dupy bo podwyżki w obecnej dostałem 350zl netto w tym roku i to 2,18zl na godzine więcej XD.
  • Odpowiedz