Wpis z mikrobloga

@DaemonKazoom: często jeżdżę pociągami, zawsze przez stronę intercity kupuję na maila. Chyba że to regionalny przewoźnik to przez epodroznik. Chociaż wkurzające jest to, że nie kupisz na bodajże 15 minut przed odjazdem już. Więc na ostatnią chwilę zostaje jedynie Kasa albo konduktor. Za to w MZK to zawsze przez mobilet. Doładowanie blikiem w 10 sekund i szybki zakup biletu na dany kurs. Dla mnie mega wygoda
  • Odpowiedz
Miej w kieszenie urządzenie w którym możesz kupić bilet.

Stój pół godziny w kolejce żeby kupić bilet.

@kinlej:
1. Lubię mieć papierowy bilet i go sobie zachować.
2. Jeżdżę rzadko, więc nie mam ochoty zakładać żadnych nowych kont w aplikacjach. Wolę postać w kolejce i dodatkowo: patrz pkt 1.
  • Odpowiedz
@kinlej: Czasami nie da się kupić w automacie biletu. Wiem, że np. nie było opcji na automacie i aplikacji kupić biletu dla psa i musiałem w kolejce do kasy by go kupić.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kinlej: kiedyś nie dało się kupić online biletu na rower. Albo dało się ale był jakiś śmieszny limit typu dwa/trzy miejsca na pociąg. W kasie zazwyczaj nie robili problemu i wydawali te bilety, a jak nie, to trzeba było kupić u konduktora, który miał już kompletnie wywalone na jakieś limity ale pobierał prowizję za zakup w pociągu, chyba że wsiadło się na stacji bez kasy ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
  • 3
@kinlej raz że te apki są o kant dupy rozbić - ile to razy wywalało mi błąd i nie dawało biletu, chociaż kasa poszła (po kilku dniach wracała, no ale jak kupuje bilet to raczej potrzebuje go na już). Dwa- nie na wszystkie połączenia możesz kupić. Trzy - czasami kupujesz okresowe, na przesiadki, itd i w kasie trwa to 2 minuty a w aplikacji/na stronie trwało by to o wiele dłużej
  • Odpowiedz