Wpis z mikrobloga

Typowe polactwo ¯_(ツ)_/¯
Dosłownie obok bloku jest biedronka, ale po co użyć reklamówki skoro można sobie „wypożyczyć” koszyk, zostawić go na klatce schodowej i odwieść kiedyś tam, bo to już nie pierwszy raz taka sytuacja XDDD

#nosaczsundajski #polska #cebula #gownowpis #sasiedzi #biedronka #polak #nosacz #zakupy
KlaudiX - Typowe polactwo ¯\(ツ)/¯ 
Dosłownie obok bloku jest biedronka, ale po co uży...

źródło: comment_16232005172NAZegz4UmsLiwaKRVpPMO.jpg

Pobierz
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KlaudiX przypomina mi to rozważania na temat paradoksu wózka sklepowego.
Nie ma żadnej kary za niezwrocenie wózka. Nikt nie da nam za to mandatu, nie pobije. Nic złego się nie stanie. Akt zwrócenia wózka jest czystym altruizmem, nie wymaga niczego więcej ale zwrócenia wózka na swoje miejsce, które jest pewnym niepisanym obowiązkiem. Nie ma za to nagrody, podziękowania.
Zwrócenie wózka jest więc miarą naszego przystosowania do życia w społeczeństwie jako tako.
wojtekbezportek - @KlaudiX przypomina mi to rozważania na temat paradoksu wózka sklep...

źródło: comment_1623218402nzM6ZDhwfa5QTVRbgIYgFF.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@ZastepcaPomocnika

tak, właśnie o tym mówię. Niektórych nie da się zmusić do niczego, nawet do prostego zwrócenia wózka w sklepie chyba że zagrozi im się mandatem albo więzieniem. To jest właśnie polaczkowatość.

Co ty dupisz czlowieku. @KlaudiX: ty tez ostro bredzisz. Co to za problem, ze te 5 osob ktore akurat maja taka droge do domu, ze bez problemu dojada tym wozkiem to tak zrobia? Mysle, ze te sklepy
  • Odpowiedz
@KlaudiX: Co najmniej w dwóch innych krajach europejskich spotkałem się z tym samym zjawiskiem. Także zachowaj dla siebie swoje kompleksy na tle narodowościowym, bo stosowanie słów „polactwo” czy „polaczkowatość” jest znacznie większym buractwem niż to pozostawienie wózka na klatce.
  • Odpowiedz
@KlaudiX: Kumpel czesto wracal z biedronki z wozkiem, nie mial samochodu a robil “hurtowe” zakupy.
Po kilka zgrzewek coli/wody i duzo ciezkich artykulow. Rozpakowywal i wozek odwozil praktycznie odrazu xd
  • Odpowiedz
Dosłownie obok bloku jest biedronka, ale po co użyć reklamówki skoro można sobie „wypożyczyć” koszyk, zostawić go na klatce schodowej i odwieść kiedyś tam, bo to już nie pierwszy raz taka sytuacja XDDD

@KlaudiX: nie wiem jak tam macie w bloku ale u nas taki jeden koszyk stoi na 1- w garażach, ogólnie przydaje sie jak masz wiecej gratów w aucie i chcesz je do domu na raz przewieźć

też
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@KlaudiX: Sam biorę wózek z Kauflandu jak robię ciężkie zakupy i w nim do domu odwożę. No tylko po tym jak wyładuje wszystko to od razu go odwożę.
  • Odpowiedz
@MZ23: no dokładnie chodzi o te 2zł, ja nigdy nie wyciągam, bo uważam, że za wypożyczenie taka skromna opłata właśnie odemnie dla sklepu się należy
  • Odpowiedz