@open-alpha: blockchain startup - może pożyje kilka lat, a może upadnie za kilka miesięcy. Do tego jak to startup, to zapomnij o spokojnym życiu i braku nadgodzin.
@open-alpha: Już jedni tacy mnie chcieli. Warunek był żeby pracować 6 dni w tygodniu przez najbliższe 2 lata;) i już z tych 35 robi się tylko 29 i wypalenie
@open-alpha: @Snaki: w najlepiej zorganizowanej wersji jaką widziałem było tak że jak ktoś miał telefon w środku nocy to po prostu mógł, oficjalnie, odespać i zacząć pracę odpowiednio później a skończyć normalnie. A 15 minut to bardzo spokojnie, chyba częściej jest mniej, typu 2-5.
@open-alpha: W ogóle jak widzę takie ogłoszenia gdzie jest pierdyliard technologii powymienianych i wszędzie strong to od razu mi się lampka zapala, że będzie #!$%@? bo: - jest jakiś legacy projekt dla ważnego kontrahenta - brakuje na gwałt ludzi, bo biznes naobiecywał cuda na kiju a teraz musi to dostarczyć - ciśnienie było takie, że core developerzy opuścili statek i teraz biznes musi na wczoraj znaleźć nowych technicznych co się jak
@open-alpha: No właśnie najpewniej nie będzie sam #!$%@?ł bo na bank znajdzie się jakiś młody, ambitny "pasjonat" co będzie chciał "wejść" w technologię blockchain KOMERCYJNIE i przyjmie taką ofertę z pocałowaniem ręki za możliwość pracy z najnowszymi technologiami, które zmianiają świat. I zrobi to najpewniej za połowę tej kwoty.
potężnym #sysadmin #devops #sre #linux
oczywiście są dodatki za takie bajery
Komentarz usunięty przez autora
- jest jakiś legacy projekt dla ważnego kontrahenta
- brakuje na gwałt ludzi, bo biznes naobiecywał cuda na kiju a teraz musi to dostarczyć
- ciśnienie było takie, że core developerzy opuścili statek i teraz biznes musi na wczoraj znaleźć nowych technicznych co się jak
Komentarz usunięty przez autora