Wpis z mikrobloga

@Cyslav: Faktycznie. Moj błąd. W takim razie nic sekaownego w tym telefonie nie ma ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ja też sobie chwaliłem bardzo Zenfone 6. iOS też działa perfekcyjnie i potrzebuje do tego 1/4 zasobów, które wykorzystuje Android. Niech każdy kupuje, co chce. Ja gdybym nie miał potrzeby to też bym w życiu iphona nie kupił.
@Kolorowezworki Te zasoby to też nie prawda, iPhone ma niższe odświeżanie ekranu, ma mniejszą rozdzielczość ekranu i animacje trwają dłużej co maskuje wolniejsze działanie jak swego czasu miało to miejsce w Windows phone. Zresztą w IP 2 też procek ma bodaj 6 czy 8 rdzeni i 4gb ram więc wcale nie 1/3.
A co do zenfone to może i nie ma w nim nic ciekawego, bo nic takiego nie miało być, to
@Kolorowezworki: Sklep krzak ktory istnieje dobre kilka lat na rynku który ma swoje stacjonarne sklepy? Moi znajomi kupowali tam nie tylko iphony ale i inne telefony i nigdy nie było z nimi kłopotow. Z drugiej strony uparłeś się na oficjalną dystrybucję. Serwisy aukcyjne i iphony używane nie wchodzą w grę?
@Cyslav: Apple jest mistrzem optymalizacji i manipulacji, nie ma co się oszukiwać. Mimo to, korzysta się z iPhona bardzo przyjemnie. Warto też wziąć pod uwagę co najmniej 5 lat aktualizacji oraz to, że nie puchnie po czasie jak Android.

Asus na problemy po aktualizacji na oficjalnym forum proponował kilka razy hard reset, więc trochę XD
@Kolorowezworki Że jest dobrze zoptymalizowany to nie polemizuje, natomiast android od dłuższego czasu też jest i w tej chwili telefony na andku działają szybciej niż IP i można to zobaczyć jak się je położy na stole obok siebie. Tak samo mają lepsze ekrany i nierzadko dłużej działają na baterii. Nie mówię już o takich cudach techniki jak czytnik palca w ekranie, złącze Jack na słuchawki lub wzmacniacz czy uniwersalne złącze usb-c. A
@Cyslav: Nie spotkałem się z telefonem na Androidzie, który działałby lepiej od iPhone. Nie mówię, że są jakieś specjalnie wolne, ale szybsze na pewno nie. A za takiego, który może dorównać iPhonowi trzeba zaplacic prawie tyle co za iPhona. Porównaj sobie ceny np takich nowych Xiaomi czy Samsungów. Na pewnym pułapie cenowym to faktycznie różnicą jest tylko system operacyjny. iOS ma też taka dużą przewagę, że bardziej dba o prywatność i
@YogiYogi: cena nie uzasadnia możliwości ani jakości? Chyba jakiegoś innego ajfona masz XD Jakość wykonania nieporównywalnie lepsza od innych telefonów. Aktualizacje przez co najmniej 5 lat od premiery - powodzenia z czymś takim na Androidzie xD Wszystko śmiga nawet na 5 letnim ajfonie w przeciwieństwie do Androidów z tej półki. iPhone 12 Mini można dostać nowego w sklepie już od 2800 zł, także gdzie ta wysoka cena? xD