Aktywne Wpisy
sandilinka +20
Mamy 2024 rok, a ciągle wiele osób używa buracko - peerelowskiego określenia "pasek wypłaty". Uświadomię was mentalne dziady: w normalnych pracach dostaje się wynagrodzenie na konto i nikt o żadnych paskach nie słyszał, nikomu do niczego nie są one potrzebne.
#oswiadczenie #praca #pracbaza
#oswiadczenie #praca #pracbaza
maciekrzezawa +278
Właśnie wróciłem z samotnej podróży do południowych Chin - Shenzen, Kanton i Xinping (okolice Guilin i Yangshuo). Przed wyjazdem nikogo tam nie znałem i organizowałem wszystko sam.
Pozwiedzałem, nakupiłem trochę herbaty, elektroniki (tańszej niż u nas, albo niedostęnej w Europie) i podróbek (również przez internet, do chińskiego paczkomatu).
Zawiodłem się jedzeniem.
Jako że mam jet laga i wstałem o czwartej, to zróbmy AMA przy rozpakowywaniu się.
#ama #chiny
Pozwiedzałem, nakupiłem trochę herbaty, elektroniki (tańszej niż u nas, albo niedostęnej w Europie) i podróbek (również przez internet, do chińskiego paczkomatu).
Zawiodłem się jedzeniem.
Jako że mam jet laga i wstałem o czwartej, to zróbmy AMA przy rozpakowywaniu się.
#ama #chiny
#planszowki #gryplanszowe #grybezpradu
No i standardowo:
- dla ilu osób
- jaka cena
- jaka tematyka
itp.
Dla 2+ osób (z reguły 3-4), cena do 300zł, tematyka raczej dowolna.
Z gier dwuosobowych mnie parę miesięcy temu kompletnie skradło Unmatched. Sama gra zarówno jest fajna, ale jednocześnie w porównaniu do gier w stylu Hero Realms (najczęściej podawany tytuł do gier dwuosobowych z interakcją) interakcja jest pełniejsza. Jak będziesz zainteresowany to mogę opowiedzieć więcej dlaczego.
Jedyny minus jest taki, że bardzo szybko chce się kupować kolejne dodatki (ja w 4 miesiące uskładałem komplet 19 postaci), po polsku wyszło 6 w tym roku, więc nie wiadomo czy i kiedy reszta.
Poza tym Hero Realms/Star realms to dwie fajne karcianki 1 vs 1.
Do tego fajna jest Neuroshima Hex, a jeśli chciałbyś pojedynek magów to Mage Wars Akademia/Mage Wars Arena - obie wersje są świetne. Druga bardziej rozbudowana, dzieki czemu głębsza. Ale to już znacznie większa gra od wszystkiego,
@BlackPowerRanger: wygląda spoko, ale już niedostępne :(
Gdzieś mi mignęło niby info, że Martwa Zima ma mieć dodruk w tym roku, ale na FB wydawcy nic nie ma, więc potencjalnie jednak ja coś źle pamiętam.
Natomiast ta gra dość regularnie jest dostępna na rynku wtórnym.
Masz nawet dwie oferty z ostatnich 10 dni:
W sensie - nie na forach, ale na tym jednym konkretnym. Jest mnóstwo ofert, więcej niż na facebookowym planszówkowym bazarze pod skrzydłami pegaza. To są dwa miejsca, które warto odwiedzać w poszukiwaniu używanych gier.
I jeszcze słowo o Obecności. Ten film na youtubie dobrze oddaje rozgrywkę:
https://www.youtube.com/watch?v=1yvRPvBrnEA
No i daj znać jak się Wam spodoba Obecność.