Wpis z mikrobloga

• 1
@VDrakkainen To jest k---a normalne że się nie testuje zmian przed wprowadzeniem ich na produkcję? Ja ostatnio po prostu w-------m się z krzesła jak ziomek nam podesłał nową wersję programu bo s--------ł więcej niż poprawił.
I tak to się wdraża oprogramowanie w tej polszy.
  • Odpowiedz
@Quenas: czasem mam wrażenie, że żeby coś przetestować, to bym musiał całą tą firmę od zera założyć, żebym miał wszystkie potrzebne mi dane na teście
  • Odpowiedz
@Quenas: pracowałem w wielu miejscach i jest różnie.
W jednym był jeden tester, zwolnił się i nie było testów w ogóle, testował klient który w-------y zgłaszał poprawki później za które był dodatkowo kasowany xD to w ogóle było jakieś kuriozum bo umowy były tak skonstruowane że wręcz opłacało się zrobić bubla i potem kasować za "support". Szczytem wszystkiego było jak inny team - też bez testera - wypchnął update libki
  • Odpowiedz
To jest k---a normalne że się nie testuje zmian przed wprowadzeniem ich na produkcję? Ja ostatnio po prostu w-------m się z krzesła jak ziomek nam podesłał nową wersję programu bo s--------ł więcej niż poprawił.

I tak to się wdraża oprogramowanie w tej polszy.

@Quenas: Teraz uwaga, bo chyba #niepopularnaopinia wleci
Pracuję z ludźmi z całego świata obecnie dla zagranicznej firmy. Są to ludzie z przeszłością z różnych firm z różnych krajów.
Tak c-------o podejścia do testów jak od niektórych nie widziałem nawet w
  • Odpowiedz