Aktywne Wpisy
mirko_anonim +7
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Szykuje się drugi Sebastian M? Ten gość od lat testuje fury i nierzadko jeździ ponad 300km/h w ramach "próby autostradowej" przykład w załączonym filmie,fakt faktem wszytko odbywa się legalnie w Niemczech ale mimo wszystko uważam że takie kanały jak ten i tak szybką jazdę gdziekolwiek powinno się piętnować!
A co wy wykopki uważacie?
Mam nadzieję że nie ma tu podwójnych standardów?
#wykopefekt #majtczak #motoryzacja #stopcham #polskiedrogi
Szykuje się drugi Sebastian M? Ten gość od lat testuje fury i nierzadko jeździ ponad 300km/h w ramach "próby autostradowej" przykład w załączonym filmie,fakt faktem wszytko odbywa się legalnie w Niemczech ale mimo wszystko uważam że takie kanały jak ten i tak szybką jazdę gdziekolwiek powinno się piętnować!
A co wy wykopki uważacie?
Mam nadzieję że nie ma tu podwójnych standardów?
#wykopefekt #majtczak #motoryzacja #stopcham #polskiedrogi
Popierasz taką jazdę?
- Tak 55.7% (187)
- Pomimo legalności, zdecydowanie nie! 44.3% (149)
matluck +350
Jest to zwykła, MOKRA przekąska, która bardzo fajnie wchodzi na rowerze. Nie trzeba gryźć, wystarczy zapić i połknąć. Smak i mieszanka dowolna, można na słodko, można neutralnie, można na słono (np z bekonem i jajkami na twardo). Sporo osób pewnie to zna, od lat stosowane jest w pro peletonie, ostatnio znudziły mi się banany i inne batony, więc sobie robię takie przekąski. Zależnie od wycieczki, jem jedno ciastko co 40-60minut.
Istotne w składzie jest:
Ryż do risotto lub sushi (tylko i wyłącznie taki)
Mleko kokosowe (w puszce)
Olej kokosowy
To wyżej, jest bazą, co do tego wrzucicie i dodacie, to już wasza fantazja :).
W skrócie, gotuję ryż (trzeba pilnować i mieszać, żeby się nie przypalił), w trakcie dolewam wodę aby ryż mocno spęczniał i nadal się gotował. Gdy cała woda się wygotuje, dodaje mleko kokosowe i 2-3 łyżki oleju kokosowego, syrop klonowy, trochę soli (minerały) oraz cynamonu. Konsystencja ma być gęsta. Na blachę wyłożoną folią, przekładam połowę masy, smaruje grubo masłem orzechowym, dorzucam np borówki (można rodzynki, suszone jabłka itp), nakładam drugą warstwę masy, owijam wszystko folią. Czekam 1-2h aż przestygnie i wkładam na 12h do zamrażarki. Wyciągam, kroje w odpowiednie porcje, zawijam w folię i ponownie to wszystko trafia do zamrażarki. Dzień przed rowerem, przekładam sobie 2-3 porcje do lodówki aby się rozmroziły (bardzo ważne, aby przełożyć do lodówki, a nie temp pokojowej).
W zamrażarce można trzymać bardzo długo, w lodówce max 2 dni.
Może komuś się przyda, ja to jem na rowerze i na skiturach (ofc można też do łażenia po górach i tak dalej), jak nie ma apetytu to najlepiej wchodzi, wystarczy popić wodą :).
Robię według mixu z tych przepisów.
https://www.youtube.com/watch?v=RG7bWKK9G7E
https://www.youtube.com/watch?v=uaeClBp2_Q8
https://www.youtube.com/watch?v=JmW88cGj1dY
#rower #szosa #gravel #gotujzwykopem
@uysy: przestałem czytać. do tego się używa ryżu do deserów, który jeszcze lepiej chlonie płyny i przede wszytskim nie kosztuje chorych pieniędzy
Kupiłem 2 opakowania ryżu po 5zł sztuka, czyli jakieś 2zł drożej niż normalny ryż. Deserowy ile bedzie kosztować? 2zł? Z tego ryżu za szalone 10zł, wyszło mi około 4kg ciastek, jakieś 35-40sztuk.
Za głowę to się mogą złapać, jak zobaczą cenę syropu klonowego, albo mleka kokosowego, a ty się o ryż przyczpiłeś ¯\_(ツ)_/¯