Aktywne Wpisy

vartan +103
Zauważyłem, że masa ludzi ma srakę w dzień wypłaty. Czekają jak na gwoździach, bo MUSI dziś wpłynąć.
Moja szwagierka np. nie chce zmieniać konta na bank poza lokalnym spółdzielczym, bo jej koleżanki dostają w ten sposób wypłatę dzień później.
Serio tak wiele osób nie na buforu nawet na 1-2 dni?
I ja nie piszę o tym, że pracodawca nie wypłaca w ogóle, tylko że po prostu z jakiegoś powodu wypłata przychodzi dzień później, a oni
Moja szwagierka np. nie chce zmieniać konta na bank poza lokalnym spółdzielczym, bo jej koleżanki dostają w ten sposób wypłatę dzień później.
Serio tak wiele osób nie na buforu nawet na 1-2 dni?
I ja nie piszę o tym, że pracodawca nie wypłaca w ogóle, tylko że po prostu z jakiegoś powodu wypłata przychodzi dzień później, a oni

splinter96 +108
jprdl xD
źródło: 1000009452
Pobierz

źródło: comment_1622694283FSwERJZWL7FiclWcPxfcYz.jpg
PobierzCzy ona przed kupnem apartamentu utworzyła holding na Kajmanach w celu ominięcia podatku np.?
To, że ktoś jest zwolennikiem progresywnej skali podatkowej w żaden sposób nie implikuje, że nie dąży do zarabiania więcej – po prostu nie przeszkadza takiej osobie, że wpadnie w wyższy próg podatkowy. Niektórzy uważają też, że powinny istnieć progi dla dochodów powiedzmy >100 mln rocznie, nawet jeśli
@veneficuss:
https://www.researchgate.net/publication/322710695_Progressive_Taxation_Income_Inequality_and_Happiness
Ponieważ obserwujemy, że jest odwrotnie. Podatek progresywny zmniejsza nierówności społeczne. Oczywiście to nie jest takie proste, że wystarczy PIT ustawić i tyle. Suma danin musi być progresywna.
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
@johny-kalesonny: Nic z tego co napisałeś nie jest prawdą. Wiem co to jest majątek, a co dochód. Chochoła, żadnego nie stworzyłem. Przecież to nie ja kazałem jej zakładać koszulkę z "Tax The Rich", to nie kazałem jej kupić dom, to nie ja kazałem Jaś Kapeli pisać artykuły. I ostatnie, ja z niczym nie
@lohmeyer:
@veneficuss: Zabrać? Rozumiesz, mam nadzieję, że Jan Kowalski, zarabiający w Polsce 1000 dolarów miesięcznie netto, ma "zabierane" procentowo co najmniej 10x tyle (w praktyce pewnie bliżej 50x tyle), co taki przykładowo Bezos? Zakładam więc, że każdy podatek to "zabieranie" ludziom pieniędzy "bez powodu", a zatem optujesz za całkowitą likwidacją wszelkich podatków, zgadza się? No bo skoro "nie ma powodu", by "zabierać" Bezosowi,
@skitarii: A co to ma za znaczenie, bo nie rozumiem?
@skitarii: Jak pisałem, nie zmniejszy to nierówności społecznych
@M0nty: jak przestanie na nie płacić w podatkach to jak najbardziej.
Tyle, że lewica postuluje zabieranie pieniędzy bogatym bez dawania im niczego w zamian, więc ona nie ma żadnych wymówek i jest po prostu hipokrytką, jak prawie wszyscy socjaliści, którzy się wzbogacili.