Wpis z mikrobloga

Internet 10 lat temu; wpisujesz problem w Google, znajdujesz forum, na którym ktoś inny też go doznał, czytasz rozwiązanie

Internet obecnie: wpisujesz problem w Google, ostatni post na forum z 2006, rozwiązanie już dawno jest nieaktualne i nigdzie nie znajdziesz zaktualizowanego, bo wszystko jest k---a pochowane na zamkniętych grupach Facebooka (°°

#internet #komputery
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tom_Venus: Daj Pan spokój z FB, na Facebooku się nawet nie da postów z własnej strony wyświetlić od najstarszego. Była sztuczka ze znakiem * ale usunęli ;-)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
zamawia sie fachure i problem rozwiązany a tacy nie sa szczęśliwi jak zamiaszcza sie rozwiązania w internecie bo w ten sposób traca klientów.

@neoklasyk: myślę że wielu z tych fachmanów to sami szukają rozwiązań w google xd
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
albo znajdujesz w googlu wątek na elektrodzie. Tam jest pytanie i problem taki jak Twój, ale rozwiązania jednak nie ma. Jest tylko opis... Problem już poruszany naucz się szukać, albo zbyt banalne do usunięcia.(°° Wtedy nabierasz ochoty na strolowanie i zamknięcie tego koła wzajemnej adoracji ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ
  • Odpowiedz
Wbrew pozorom sporo for jeszcze działa,przynajmniej chodzi mi o te motoryzacyjne.Jak mam jakiś problem z moją bmw to piszę zawsze o pomoc na dedykowanym forum,za plus można uznać że zostali tam najwięksi fanatycy,tzn ludzie niezaznajomieni z facebookiem ale z bardzo dużą wiedzą na ten temat więc można uzyskać fachową odpowiedz bez zbędnej gównoburzy
  • Odpowiedz
@Tom_Venus: młodzieży to tak nie było xD już wtedy fora często nie działały. Hostingi trzymały zdjęcia po 30 dni np.
Do tego internet słabo śmigał, Wikipedia nie była tak rozbudowana, na jutube nie było filmików o wszystkim, nie było 'haj AM giną ticz ju'
  • Odpowiedz
@Tom_Venus: A Tim Berners Lee, twórca stron WWW już ponad 10 lat temu ostrzegał że z jego zamysłu czyli Kopalnii Informacji, otwartej sieci światowej (world-wide web) robi się kilka scentralizowanych zamkniętych sieci których właściciele decydują kto ma tam konto co wrzuca i jak może manipulować treścią. Niestety... kiedyś to było i nie tylko o fora chodzi ale pamiętam że jak chciałem coś o grze poczytać czy ulubionym zespole to znajdowałem
  • Odpowiedz