Wpis z mikrobloga

Internet 10 lat temu; wpisujesz problem w Google, znajdujesz forum, na którym ktoś inny też go doznał, czytasz rozwiązanie

Internet obecnie: wpisujesz problem w Google, ostatni post na forum z 2006, rozwiązanie już dawno jest nieaktualne i nigdzie nie znajdziesz zaktualizowanego, bo wszystko jest k---a pochowane na zamkniętych grupach Facebooka (°°

#internet #komputery
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

grupy fb to najwiekszy rak internetu. Nic tam

@Wloczykij2: zgadzam się, sam mam konto tylko ze względu na parę grup w których jestem. Poświęcili "retencję" rozwiązań i łatwość wyszukiwania na poczet szybkości uzyskania odpowiedzi. Czasem zamiast przekopywać się pół wieczora przez stosy postów wystarczy rzucić pytanie i za 20 minut masz 5 odpowiedzi oraz gownoburze kto ma bardziej rację.
  • Odpowiedz
@Tom_Venus: Prawda jest taka, że wszyscy jeszcze zatęsknią za elektrodą i innymi forami. Ja zatęskniłem już ostatnio jak szukałem rozwiązania dość dzisiejszego problemu, a na elektrodzie niestety z nowościami nie jest już tak dobrze. Pewnie na grupach FB to było przerabiane, ale nie da się tego znaleźć. Poza tym poziom większości grup fejsbukowych pozostawię bez komentarza.
  • Odpowiedz
@Wloczykij2: zdecydowanie chodzi o to żeby non stop tworzyć treści i generować ruch. Z filmikami na YouTube zresztą jest podobnie, w kółko to samo i odświeżają regularnie to samo.
  • Odpowiedz
@neoklasyk: Bo google pozycjonuje serwisy komercyjne w wyszukiwaniach, plus duże serwisy jak reddit. Dodatkowo wyświetla ci wyniki bardziej zbliżone do twojego profilu, jeśli nie przeglądasz np. reddita to nie będzie tak często wyświetlany.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Tom_Venus: Dlatego jak ostatnio sam znajdę rozwiązanie na problem, dla którego nigdzie w necie nie ma rozwiązania, albo znalazłem je po kilku godzinach poszukiwań - robię wpis na mirko, może tak przynajmniej przez jakiś czas rozwiązanie nie zniknie, i komuś pomoże w przyszłości.
@dasistfubar: Ciekawa głupota dla plusów. Gdzie niby robisz te wpisy?
Na twoim Mirko jest jedynie multum pytań a brak jakiejkolwiek wiedzy.

Następny mitoman w internecie
  • Odpowiedz
chciałbym, żeby ludzie zarządzający facebookiem, zostali za to co zrobili internetowi i forom, oskarżeni i skazani za kamieniołomy.
  • Odpowiedz