Aktywne Wpisy

brainmixer +188
W sklepie mi te płytki się podobały, a tutaj... już sama nie wiem.... Pytałam się fachowca, ale on mówi, że tak ma być. W komentarzu więcej zdjęć. A co Wy myślicie Mirabelki i Mireczki? Jest ok?
#remontujzwykopem #remont #budujzwykopem
#remontujzwykopem #remont #budujzwykopem
źródło: IMG_20240508_083047
Pobierz
mirko_anonim +10
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Pokłóciłem się z moją różową. Poszło o intercyzę. Jestem wyczulony w tym temacie. Mój ojciec rozszedł się z moją matką, gdy byłem młody. Ojciec prowadził firmę. Przez rozstanie popadł w alkoholizm. Prawdopodobnie nie potrafił sobie z tym poradzić. Ojciec niedawno odszedł i zostawił spory majątek. Do końca życia do wziął rozwodu z matką, choć ta kiedyś podała go do sądu żądając chorych pieniędzy i alimentów. Koniec końców wycofała się z tego. Teraz jest do otwarcia testament ojca, gdzie matka została wydziedziczona. Nadal obawiam się, że może coś zabrać z majątku ojca. Moją różowa znając moją historię nadal nie potrafi odpuścić i w razie gdy kiedyś weźmiemy ślub to podpisze rozdzielność czy intercyzę. Tłumaczyłem jej, że mam traumę po tym wszystkim i mam po prostu więcej do stracenia, bo planuje rozkręcić biznes. Ona pracuje na etacie, ale chce abyśmy razem prowadzili biznes. Rozumiem, że to dla niej wygodniejsze, bo jest większa swoboda i swoje to swoje, ale nie zaryzykuję częścią zarobionych pieniędzy. Chore polskie prawo pozwala na to, że baba może Ciebie zdradzić i jeszcze połowę majątku wypracowanego w czasie małżeństwa zabrać. Oczywiście biznes byłby zbudowany z moich pieniędzy, bo to ja mam działkę po ojcu i pieniądze. Jeszcze wczoraj mi bezczelnie powiedziała coś w stylu „Jakie Twoje pieniądze? To są pieniądze Twojego taty.” I co z tego? Mam prawo robić co mi się z nimi podoba i nie muszę się nimi dzielić z kimkolwiek. Baby to jednak inny stan umysłu…
#zwiazki #malzenstwo #prawo #logikarozowychpaskow
─
Pokłóciłem się z moją różową. Poszło o intercyzę. Jestem wyczulony w tym temacie. Mój ojciec rozszedł się z moją matką, gdy byłem młody. Ojciec prowadził firmę. Przez rozstanie popadł w alkoholizm. Prawdopodobnie nie potrafił sobie z tym poradzić. Ojciec niedawno odszedł i zostawił spory majątek. Do końca życia do wziął rozwodu z matką, choć ta kiedyś podała go do sądu żądając chorych pieniędzy i alimentów. Koniec końców wycofała się z tego. Teraz jest do otwarcia testament ojca, gdzie matka została wydziedziczona. Nadal obawiam się, że może coś zabrać z majątku ojca. Moją różowa znając moją historię nadal nie potrafi odpuścić i w razie gdy kiedyś weźmiemy ślub to podpisze rozdzielność czy intercyzę. Tłumaczyłem jej, że mam traumę po tym wszystkim i mam po prostu więcej do stracenia, bo planuje rozkręcić biznes. Ona pracuje na etacie, ale chce abyśmy razem prowadzili biznes. Rozumiem, że to dla niej wygodniejsze, bo jest większa swoboda i swoje to swoje, ale nie zaryzykuję częścią zarobionych pieniędzy. Chore polskie prawo pozwala na to, że baba może Ciebie zdradzić i jeszcze połowę majątku wypracowanego w czasie małżeństwa zabrać. Oczywiście biznes byłby zbudowany z moich pieniędzy, bo to ja mam działkę po ojcu i pieniądze. Jeszcze wczoraj mi bezczelnie powiedziała coś w stylu „Jakie Twoje pieniądze? To są pieniądze Twojego taty.” I co z tego? Mam prawo robić co mi się z nimi podoba i nie muszę się nimi dzielić z kimkolwiek. Baby to jednak inny stan umysłu…
#zwiazki #malzenstwo #prawo #logikarozowychpaskow
─

2013: 780TI vs GTX 680 = +66% wzrost wydajności & 200$ wzrost ceny
2015: 980TI vs 780TI = +28% wzrost wydajności & 50$ REDUKCJA ceny
2017: 1080TI vs 980TI = +67% wzrost wydajności & 50$ wzrost ceny
2019: 2080TI vs 1080TI = +26% wzrost wydajności & 300$ wzrost ceny!!!
2021: 3080TI vs 2080TI = +40% wzrost wydajności & 200$ wzrost ceny
nVidia podniosła cenę topowej karty graficznej z $500 na $1200 w ciągu 9 lat to...240% wzrost ceny podczas gdy inflacja w USD wyniosła w tym czasie tylko 16,3%. Wiec dlaczego ludzie wciąż bronią nvidia i AMD i wzrostu cen kart graficznych?
Oczywiście powyższe wyliczenia dotyczą tylko cen sugerowanych bo ceny rzeczywiste wyglądają mniej więcej tak:
Strix 3080 OC realnie kosztuje $2800 natomiast Strix 3090 OC można kupić za $4200.
#nvidia #amd #pcmasterrace
źródło: comment_1622626838Le6bb4yogtNxvdiXEQd3hu.jpg
PobierzSklepy, tak jak i nvidia podczas pandemi zdała sobie sprawę, że gracze są w stanie znacznie więcej zapłacić za karty - na takim morele
źródło: comment_1622628282cKmfXDF4aTLeWp3BDOtf3n.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Czekaj bo aż zgłupiałem, gdzie tu jest błąd? oO
Wszystko drożeje więc ceny karty nie będą stały w miejscu, ludzie i tak jak muszą to kupią :)
XDDDD
Jak otworzysz sobie podręcznik do matematyki z gimnazjum (o ile uczęszczałeś) i przypomnisz sobie dział z procentami to wyjdzie ci wzrost 625% xD
Komentarz usunięty przez autora
@sirgorn: No nie bardzo, taki przeskok (cenowy, gorzej z wydajnościowym) był raczej już przy RTX 20xx. RTX 30xx i RTX 30xx wychodziły w tych samych