Wpis z mikrobloga

@pilot1123: 10x bardziej wolę podziemne niż światła. Nie trzeba czekać, a umówmy się - nie jestem sportowcem, ale pokonanie schodów zajmuje parę sekund. A o ile mnie pamięć nie myli tam jest też winda dla niepełnosprawnych.
  • Odpowiedz
@Nie_znany: @pilot1123: a co jest w nim niewygodnego, ile razy uratowało mi to że nie musiałem czekac na busa kolejną godzinę tylko szybko przebieglem podziemnym, zamiast stać na czerwonym świetle i zdążyłem wsiąść
  • Odpowiedz
@alteron: Wydaje mi się, że tego typu aktywistom wcale nie chodzi o wygodę pieszych, a jedynie o to aby zrobić pod górkę kierowcom. Gdyby im realnie zależało na wygodzie pieszych, to np. mogliby zawalczyć z wszechobecnymi ogrodzeniami i bramkami na osiedlach, bo nieraz jako pieszy trzeba nadstawiać przez ogrodzenie paręset metrów.
  • Odpowiedz
@Ridicz: utrudnienie skrętu kiedy będzie się palić zielone na rakowickiej, albo dodanie kolejnego cyklu świateł, a przypominam że jest to 2 obwodnica miasta
  • Odpowiedz
@Ridicz: Światła tam są z krótkim cyklem, i obecnie praktycznie zawsze jakiś kierunek jedzie w miejscu gdzie byłoby przejście. Musiałbyś spowolnić 2 albo 3 razy miejsce, które i tak obecnie się korkuje.
  • Odpowiedz
@alteron: @GaiusBaltar: W komentarzach ofc te same twarze co zawsze - grupka głośnych aktywistów znanych z wkurzania mieszkańców ;v

Jeszcze niech zrobią, obok przejścia naziemnego i podziemnego, przejście NADziemne. A czemu kurła nie.
  • Odpowiedz
@Nie_znany: jest przejście dobre dla wszystkich - można zjechać rowerem, można przejść pieszo, jest też rozwiązanie dla niepełnosprawnych - ale nie nie nie, tak nie może być. To jest zbyt dobre dla wszystkich uczestników ruchu.

Musi być jeszcze "wygodniejsze" dla pieszych, czytaj - takie które dowali miłośnikom "blachosmrodów".

Boże...
  • Odpowiedz
10x bardziej wolę podziemne niż światła

@GaiusBaltar: Fajnie, ale nie tylko ty mieszkasz w tym mieście.

Wydaje mi się, że tego typu aktywistom wcale nie chodzi o wygodę pieszych, a jedynie o to aby zrobić pod górkę
  • Odpowiedz