Kilka dni temu miałem rozmowę odnośnie dalszej pracy po zakończonej umowie na 1 rok. Wcześniej był standardowy 3msc okres próbny. Przez te 15msc miałem UOP na 2500zl + premię od wyników, po tym okresie liczyłem na podwyższenie podstawy, ale tak się nie stało.
Jakbyście się poczuli po usłyszeniu odmowy podwyżki?
@Michux94: Pytanie jakie robiłeś wyniki? Bo przeważnie w spedycji to dostaje się podwyżkę % od marż a nie podstawy, ewentualnie za stałe miesięczne wyniki typu jakaś tam marża 3 razy pod rząd.
To faktycznie słabo, większość spedycji w których masz podstawę płaci przy takim wyniku około 12-14%.
O ile to Twój klient którego możesz zabrać ze sobą i to faktycznie marża a nie obrót to próbuj negocjować procenty/podstawę albo się zawijaj bo szkoda czasu.
@Trique: ponad połowa to klienci firmy, bo z ogłoszeń itd. Sam ogarniam prawie wszystkich klientów z wyjątkiem kilku firm. Liczyłem po prostu na jakąkolwiek podwyżkę.
Kilka dni temu miałem rozmowę odnośnie dalszej pracy po zakończonej umowie na 1 rok.
Wcześniej był standardowy 3msc okres próbny.
Przez te 15msc miałem UOP na 2500zl + premię od wyników, po tym okresie liczyłem na podwyższenie podstawy, ale tak się nie stało.
Jakbyście się poczuli po usłyszeniu odmowy podwyżki?
#pracbaza #praca #transport #spedycja
Komentarz usunięty przez autora
Pytanie jakie robiłeś wyniki?
Bo przeważnie w spedycji to dostaje się podwyżkę % od marż a nie podstawy, ewentualnie za stałe miesięczne wyniki typu jakaś tam marża 3 razy pod rząd.
Ile robisz marży miesięcznie?
a jaki miałeś z tego %?
To wychodzi z 3%.
O ile to Twój klient którego możesz zabrać ze sobą i to faktycznie marża a nie obrót to próbuj negocjować procenty/podstawę albo się zawijaj bo szkoda czasu.