Aktywne Wpisy
stuparevic +549
Jovynsorek +4
Lud musi zdecydować : #rolnikszukazony
Co jest tajemnicą?
- Ma benisa 8.0% (26)
- Była z mokebe 15.4% (50)
- Jest dziewicą 8.6% (28)
- Jest transem 8.0% (26)
- Ma kaszojada 59.9% (194)
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Pamiętam jak zaczynałem (ok. 15 lat temu) to głownie jakieś tutoriale itp. Póżniej kupiłem 2 książki do #csharp, przyczytałem i c---a umiałem, nie wiedziałem jak skorzystać z tej wiedzy.
Przełom nastąpił jak potrzebowałem bota do gry przeglądarkowej i nie mogłem nigdzie znaleźć. Zacząłem go tworzyć tak z d--y, co chwile doczytywałem o potrzebnych mi bibliotekach, mechanizmach i nagle się okazało że wszystko do głowy wchodzi bez problemu.
Do tej pory nie umiem uczyć się z kursów i książek. Jak chcę się nauczyć jakiejś nowej technologii, to wymyślam sobie jakiś projekt i w trakcie robienia doczytuje o tym co mi potrzebne
Przynajmniej u mnie mam tak że to fajnie uczy konkretnych elementów. Natrafiasz na jakiś problem do rozwiązania czytasz o nim. Niby fajnie problem rozwiązany. Ale jednak program często to jest większy ogół. I potem często okazuje się że można było zrobić to dużo lepiej.
Nie jest to problem jeżeli takie olśnienie przychodzi kiedy kończymy dany projekt. Bo wtedy można od
ale to co pisze kolega @carving85 to zdecydowanie prawda i chyba największy minus takiej nauki
Komentarz usunięty przez autora
Ale z drugiej strony inne metody też będą trochę na to podatne. Książka czy jakiś płatny kurs też
1. najpierw trzeba na sucho: tak wyglada for, tak sie deklaruje zmienne tak sa ify
2. tworzenie prostych rzeczy samodzielnie z internetem
3 a) bardziej zawansowana książka które pokazuje wszystko co jest, nie trzeba łyknąć całej na raz
3 b) robienie jakiegoś całego systemu MVP. Strona internetowa, czat online, układacz planów lekcji itp
3 c) podglądanie innych programistów, skróty klawiszowe, podejścia do architektury,